Monday, July 23, 2012

1st Timer ;-)

love muka anak bujang yg gigih berpuasa hari ke-2 .. alhamdulillah .. percubaa pertama ajar dia berpuasa .. plan asalnya nak ajar half-day dulu .. tp dia bertahan smp ke time berbuka .. tadi pagi htr adam ke sekolah dah pesan dgn cikgu dia .. al-maklum kt pre-school byk godaan dari kawan2 .. time main sure tak beringat .. kang lupa lak diri yg berpuasa .. berdoa sangat2 adam bertahan smp ke hujung Ramadhan ..Insyallah peluk ... mcm mana kisah ramadhan korang weekend lps? .. 1stday dapat buka pausa with my mom ..my mom & my sis meniaga lauk2 & kuih kt kedai .. so kami sama2 buka ramai2 kt kedai my mom jer .. 2nd day kami tak kemana2 ... buka pose kt rumah pck alam jer sengihnampakgigi .. aku baru perasan thn nie kami berpuasa tanpa maid .. thn lps maid ada mmg settle sumer bab .. bab rumah .. bab bersahur & berbuka ada assistant yg tolong .. kali nie sume kami buat sediri .. hari nie pulak hari 1st bekerja dlm bulan ramadhan senyumkenyit.. dari bangun awal time sahur tue .. smp la nie x sambung tido balik .. lps sahur, solat .. sambung terus kemas2 rumah .. siap2 terus nak ke ofis pula .. seronok aku tgk member2 yg buat home made dishes utk berbuka .. cayalah korang ..tabiikkkkk tepuktangan.. aku thn nie x dan lagie nak masak2 time berbuka .. sumer beli kat bazaar jer .. cuma time sahur tue .. mcm ayam goreng (request hero kecik), telur dadar@telur mata (request bapak hero), nasi putih mmg masak ler .. lauk mcm berkuah tue beli siap2 jer ihikhik

6 comments:

Afne said...

alahai bgsnya adam dh blh puasa. muka nmpk letih je tu.

sabtu & ahad hana tak puasa. tgk adik mnm susu dia pn ikut sama. mcmn lah agaknya dia kt sekolah hari ni.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

takper afne ajar slow2.. solat pun seiiring kan juga ;-)

Ami said...

good job abg adam.muke letih tapi senyum lagi :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ami tue senyum tghari tue .. petang jer bateri dia dah slow tinggal separuh ;-)

-Sharleenz- said...

good job la abg adam... kecik2 dah berjaya puasa penuh... tu la kan kang tgk kwn2 makan tergoda plak... daniel tgk kazen dia mkn kopok pun leh tergoda... kehkehkeh... lawak la bebudak ni pose... takpe, slow2 yer adam.. insya allah boleh!!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

amin..amin.. moh doakan .. ;-)