Tuesday, July 24, 2012

~ sahur ~

senyumkenyit menu bersahur pagi nie .. Sup Kepala Ikan Jenahak .. sebelum tido sempat tumis & masak dgn nasi sekali .. pagi2 pkl 4.45am bangun tinggal panaskan jer lauk .. mmg style hubby time sahur mesti nak kena ada lauk berkuah .. lagi pun mcm tak selera nak makan lauk kering2 gitu jer sengihnampakgigi.. kejutkan adam sekali utk bersahur .. adam makan ayam goreng & kuah sup jer .. tapi kena make sure dia minum air banyak time sahur nie .. aminnnn ... dah masuk hari ke-4 dia berpuasa penuh kenyit .. sambil suap nasi .. mata dia tutup rapat pejam .. mula2 hari berpuasa segar-bugar mata ihikhik .. alhamdulillah .. semalam petang ambik dia kt nursery .. cikgu dia kata 3 org jer yg tak puasa .. yg lain semua berpuasa .. siap time solat adam beriya2 nak jd imam .. kalau tak dapat jadi imam confirm nangis takbole .. adehhh sabojelah .. pagi nie sampai awal kt ofis .. pkl 7.40am dah sampai .. aku rasa bulan pose nie mmg org ramai kuar rumah awal kot .. bayangkan pkl 6.50am atas jalan kete dah penuh mcm 7 lebih gitu penat.. cuma time balik petang tue mmg agak mencabar la .. time bulan pose nie kena amik dorg awal .. sebelum pkl 7ptg .. aku kuar opis semalam pkl 5+ .. sampai pck alam pun almost pkl 7ptg .. dgn kete banyak jem sana-sini + bawak dgn gaya self-fish lagie (sorry to say .. yg bukan islam kebanyakannya) marah .. mmg menguji kesabaran rindu

9 comments:

sHIdA said...

bulan pose ni mmg bnyak sgt menguji kesabaran kan...semua kena cepat & tangkas...lebeh lebeh lagi kite kaum ibu nih.....

mrs shaifull said...

fuyooo siap kepala ikan lg sahur d, ni betul2 sahur ni :)

SyaNa said...

wah gud job abg adam :-)
ko blk awal pn smp lmbt kan
aku smlm jln lengang sbb kuar lmbt
x pasti la ari ni clear ke tidak jalan
harap clear la..kalo tak mau buke atas kete

fini zaini said...

well done adam!!! taska ank aku bln posa smpai kul 5.30 je...
bln posa kuar kul 4 pn jem tahap dewa..huhu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sabo bertingkat2 dah ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

masak sup jer ..kejap jer dah siap

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bygkan shah alam ni sumer tmpt jem ..geram aku

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler kes naya betul kan

mama_umar_maryam said...

jenahak ni mmg lemak & sedap! blm pnh buat sup lagi..blh trylah