Thursday, July 19, 2012

MakeHover Lagie ;-)

gambo lama meja masa baru beli

tepuktangan Thanks to my dear .. gigih buat makehover meja makan .. kisahnya meja mkn nie beli kat cavenzi .. aku rasa harga RM199 jer time tue .. sesaper yg ada beli perabot from Cavenzi sure ada alami masalah mcm aku nieh .. lama-kelamaan permukaan meja makan tue jadi kembang siap keluar abuk2 papan meja dia dek kena air or lauk2 tumpah kot soal.. lapik meja kami pun x der yg tutup cover semua .. sudahnya ahad lepas singgah kedai plastik/tikar getah tue beli lapik meja yg sesuai utk covr meja makan tue peace.. kang kalau dibiarkan lelama meja nie jadi makin teruk pulak .. tak kose nak beli meja makan baru pun rindu .. semeter plastik tue Rm14 .. mahai sket sebab ambik yg jenis tebal .. tahan lama .. hampir 2 jam jugak hubby mengerjalan meja nie .. siap jugak .. hubby siap kena guna drill nak bg plastik getah tue kemas elok .. yeayyy siap dah makehover yg menjimatkan .. nampak mcm meja baru la plk kan .. boleh la kalau ada sesiape yg nak tiru makehover kami nie jelir

TING !!!!! meja makan kami yang dah siap makehover senyumkenyit

9 comments:

AdanyaKauUntukku said...

oh ye ke berhabuk2 kuar
ila punya meja ok je setakat nieH..
erk..cuma bahagian hitam tu dah terkopak je sikit dari meja..kena letak gam kasi lekat balik........

shima said...

Cantik meja mkn camtu ek..tk nah terpikir plak nk beli meja mcm tu hehe

watyz said...

wa..simple n menarik!!

~ana~ said...

kreatif la kak...lawo...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ila kalau lelama dibyiarkan nanti kuar byk la bhg dalam meja tue..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

meja style jepun.. murah jer beli masa sales dulu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

jimat ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

TQ ;-)

Liza said...

MMg creative la. Nampak baru dan cam mahal balik. Hehe...