Wednesday, July 18, 2012

~ Sleeping Beauty ~

rindunak tegur ker tak yer .. kejadian sebenar berlaku di my ofis (library) .. elok jer student tu tido kat sofa tak hirau org kiri-kanan yg tgh ralit dok study ... sejak kami buka operasi 24hrs nie macam2 aksi student yg dpt dicapture .. ni salah satunya la .. ada yg siap bawak bantal tido kepala tu, selimut tebal, siap jadikan library mcm hotel pun ada angkatkening.... dah lain dah dari tujuan asal ... katanya nak study kat library kan rindu .. nak tegur rasa serba salah la pulak .. salah tegur ..student complaint direct kat FB VC hu..hu..hu gigil.. cuma yg kami boleh tegur kalau student bawak masuk makanan@air manis2 takbole.. memang lps jer gate masuk ... staf library akan check periksa beg student .. bukan apa .. kalau dorg bawk makanan dan air manis ke dalam .. mana tau nanti tumpah kt buku ker .. jenuh kalau dah rosak buku kena air manis nie .. dah ler dlm library nie fully carpet .. satu lagi takut akan mengundang tupai & musang selongkar tong sampah dlm library penat.. mmg ada kejadian staf library tangkap musang yang masuk dlm library nie .. musang yg berkeliaran tue pun kelaparan .. masuk ikut bumbung@siling .. selongkar tong sampah ..hu..hu..hu ..hu garupale

best tak siap bwk bantal kepala masuk library ... KAU ADA ???

14 comments:

shima said...

wah..hebat..siap bwk bantal...semngat nk study ni hehe

sHIdA said...

dah mcm tenggiling pulok dah.......hehehehe.....

Anonymous said...

wah ptar dah buka 24h...camne waktu keje staff... part tido kat sofa sm je ngan lib unisel..ada tu siap berdengkur..nyenyak tido... bw bantal menunjukkan stay kat lib lm tu..lelama t mesti ada yg bw sleeping bag...sng ktenye...hehehheheh..mcm2x ragam...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler musim exam ler katakan ;;P

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu la .. ambk gmbr jer .. nak tegur tak smp hati

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu la .. mcm2 bila dah full 24hrs .. cabaran tue .. minggu nie student dah mula hbs exam cuti.. so kami buka 8-5 shj .. x der la plk student tido2 lagie ;-)

nifalnin... said...

hahahahah...
hebat giler dah PTAR skang ni
24hrs siap leh tdor baring lg

klu aku le memang x berani nak buat cenggitu
plg tidak pun. landing paler atas meja je la kot
hahahhahahhaha...

*plg x leh terima masuk library pki sliper jamban
dulu mana blh weh... ini tidak adil...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

tagline baru kami "Library for All" ,,he,,he,, hebat kan ;-)

watyz said...

err... nak bawak tilam simut ngan bantal busuk ble x? sbb ekon kat library tu free kan... hehehehe

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

mak aii...kita dulu student jugak...lepak gak library...
tapi takdelah angkut bantal selimut segala kan hehehe :D
ni scorer nih...siap 'berumahtangga' kat library ekekekek :D

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ada jer yg bwk ..memacam ragam student ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu la kak .. jimat x pyh tumpang bilik member .. tido, mandi kt library sumer ;-)

fini zaini said...

tp siyes beb..kt library mmg syok tidur...aku dlu msa blaja pn, msuk library kompom lelap..
tp idak le tahap belingkor mcm bdk tuh..sbb librarian kt pustakaan sultanah zanariah ni garang2..ehehhe..takuttttt

Kancilbiru said...

tu nak tido ke nak stadi siap bawak bantal..hehe. tak dinafikan, suasana library yng sunyi dan selesa, sangat mengundang kemengantukan...