Monday, July 16, 2012

~ Sick mode ~

penatsabtu-ahad lepas yg penuh busy .. bukan busy apa .. hari sabtu pagi tue adam ada trip pre-school ke Petrosains .. temp badan dia pagi tue 38c .. prinsipal dia call bgtau sebelum mereka bertolak .. x bagi pegi ..nangis2 la pulak .. so bg adam mkn ubt & suruh cikgu dia call kalau ada apa2 .. sabtu tue aku sambung pose ganti .. kemas2 rumah panggil Ibu Chik@auntie aku dtg rumah urut .. syukur lega sgt2 lps urut tusenyumkenyit .. adam balik trip pkl 3.00ptg. cikgu dia htr smp rumah coz hubby keja tak der sapa nak ambik adam balik .. time tue dia ok dah sket ... lps buka puasa main , makan semua elok .. pagi ahad tu dlm pkl 4am adam bangun ke toilet .. aku check temp dia naik smp 39.3c blur .. terus cergas ambik ubat2 semua naik dlm bilik .. bagi mkn ubt + letak ice pack + letak tuala basah kt dahi .. sepanjang pagi tu aku monitor temp badan dia .. dlm pkl 11am bawak dia pg jumpa doc .. terus gerak ke Taman Botani Shah Alam .. siap la habis kami meronda satu taman tue sengihnampakgigi.. hubby supply makanan b.fast & lunch utk event SIL Didie smp ler pkl 2lebih kami kt situ .. lps habis event , kami gerak ambk FIL & jumpa MIL di Berjaya Hotel, KL .. tgu mIL kemas2 beg utk check-out dan balik ke rumah FIL di Gombak .. kami sp rumah almost pkl 12tghmalam .. hari yg panjang & penat penathari nie aku ke ofis dgn hidung selsema & sakit tekak la plk ..adehh ..bertahan-bertahan ... byk keje nak ke settle minggu nie gigil

7 comments:

lia said...

Amsyar pon demam ni... riso aku hu3

mama_umar_maryam said...

cpt2 baik anak2...bestnyer makcik ko pandai urut...adehhh

Afne said...

get well soon adam. hana br baik demam.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler kan .. lps sorang2 .. x sihat

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu la ..byr mahai pun puas hatie ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

tq afne .. itu ler hr tue aidil.. lps dia baik .. abangnya pulak ...

sHIdA said...

cpat sembuh yerrrrr......rajin2 mkn ubt......