Tuesday, July 17, 2012

~ Tuesday Blues ~

love saja up gmbr dgn hero sorang nie love

peace salam selasa semua .. semalam balik rumah awal .. gym pun x pegi sebab hubby ada meeting ofis lps maghrib .. so lps ambik anak2 dt taska terus beli makanan siap2 utk dinner .. selsema, batuk, sakit tekak melanda diri smp rasa nak nafas pun berat .. lps hubby pegi keje .. plan nak tido awal .. tetiba teringat hari nie 17hb - 9 malam smp 18hb 3am dpt notis ada gangguan bekalan air di area puncak alam, klang, shah alam (x pasti) rindu .. makanya memang kenalah basuh kain sebakul besar tue jugak .. kang nanti lagi bertimbun .. sambil settlekan kain .. lipat kain baju yg weekend .. gantung baju kat hanger .. iron baju sekolah, baju ofis hubby & baju sendiri, tadah air sket2 kat bilik air atas senyumkenyit .. siap settlekan kain2 .. kemas beg nursery budak2 pulak .. time tue kepala & nafas dah rasa berat bangat gigil.. tp kutahan & gagahkan diri jugak .. adam & aidil mcm biasa la melayan Disney Channel .. dlm dok tgk tv tue bergaduh main wrestling2, sepahkan rumah .. standard dorg la kan nangih .. dlm pkl 9mlm tue jiran sebelah umh call nak bagi spagheti meatball & cheezy wedges home made .. aminn rezeki .. Thanks yer jiranku Dilla kenyit .. habis 2 mangkuk budak2 tue makan .. lps kemas budak2 makan .. kemas pulak sampah2 dlm plastik ikat .. esok senang tinggal buang jer .. lps kemas bahagian dapur ... terus suruh adam aidil naik atas bilik tido ... turun bawah balik tgk kain pun dah siap berbasuh .. gagahkan diri angkat kain sebakuol besar terus sidai siap2 .. time tue baru perasan nak jenguk tengok jam dah pkl berapa .. dah almost 12am rupanya gigitjari.. syukur dalam tak sihat2 nie diberikan juga kekuatan utk settlekan keje2 rumah dan buat memacam keje .. tangan ada dua jer .. kalau ler tgn kita nie ada 4,5,6, camner tue ihikhik .. aku rasa mommies2 ibu2 semua nie mmg ada tenaga tambahan yg dikurniakan Allah utk uruskan tanggungjawab sebagai isteri & ibu ... subhanallah tepuktangan

7 comments:

sHIdA said...

Itulah kehebatan seorang wanita yg bergelar ibu & isteri......tahniah.......

fildza's said...

betul2... dalam x chat pun kt macam ada kuasa tambahan untuk settlekan keja2 rumah.. syukur

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aminn syukur diberikan kekuatan ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itulah allah maha besar kan .. belum masuk bab pahala2 ;-)

lia said...

kelebihan seorg wanita kan... dlm x larat pon, dapat gak buat kerja...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler .. siap jgk keje2 rumah yg penting ...

fini zaini said...

we are supermak!!!!