Tuesday, May 21, 2013

My Makeup Organizer ;-)

 
 
 
Share about makeup box, makeup drawer or makeup organizer ... ada ternampak kat FB and my SIL Didie beli this makeup box from penjual online di FB  .. mmg nampak cantik terusun jer ... so masa berkesempatan singgah kat kedai pemborong area  Klang aku nmpk ada satu kedai ni jual box2 gini .. harga semua around RM80-120.. depends tgk size and design .. masa survey2 tue .. aku dah beralih ke box lain plk .. makeup box yg jenis mudah alih siap tali mcm beg sandang .. lebih kurang mcm makeup box yg mak andam guna tue ... x besar mana dan just nice utk personal use .. compared dgn box mak andam tue besar dan berat .. lagipun makeup collection aku bkn berderet bebenor .. bila memikirkan produk makeup nie ada tempoh expired ... so aku pilih box yg medium sizenya .. ada 4 compartment box  yg boleh dibuka kiri kanan dan 1 ruang besar kat bahagian tengah ..
 
 
 at last aku pilih yg  jenis material mcm beg longchamp tue .. senang utk dijaga pun iye ... yg lawaknya hubby yg advise suruh pilih makeup box jenis ni compared yg jenis acrylic tue sebab katanya .. yg jenis atas nie berzip bertutup .. yg jenis clear box tu susah nak bawak ke sana-sini dan kena selalu rajin bersihkan .... sebab dia jenis open terbukak kan .. senang berhabuk .. jenuh aku asyik nak membersihkan jer nantie ... ni aku ada masa free kejap nie .. siap sudah bersusun all my make-up collection dlm nie .. mmg puas hatieee ;-)
 

8 comments:

~ana~ said...

wah kak...mcm mak andam dah ni..:)

shuhaina said...

diana..cam best je..senang nak bawak travel kan?
leh share nama kedai and price?
cam nak jugak la... :)

fini zaini said...

pehhh..kagum...aku xde lngsung alat make up sebyk ini...ade 5 jnis je kot moisturizer+bedak+lipstik,lip liner+eyeliner....ahaha..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Shu > kedai tu kat plaza GM baru .. tingkat 3 if tak silap .. dia tgh2 depan escalator .. ada jual few brg makeup, beauty products ...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Fini > husband rajin benor pantau updates koleksi makeup aku ..ha..ha..ha..

Anonymous said...

As the admin of this site is working, no doubt very shortly it will be renowned,
due to its quality contents.

Here is my web blog ... Cheap Jerseys3

mama_umar_maryam said...

btol2..mcm mekap artis dah ;p

Anonymous said...

tumpang tanye, yg acrylic drawer tu ade byk jenis ke kt plaza gm?