Monday, January 14, 2008

... Luahan Perasaan ...

cool Hari nie.. barulah msk ke ofis bertugas semula.. mula2 dpt MC hari Rabu 9hb tue .. pas tue terus smbg cutie sebab Adam masih demam on & off .. skrg pun dia masih lagie batuk & demam time mlm ... petang nie lps ofis nk bwk dia jump paed kat area rumh kitorg tue .. paed yg selalu dia jumpa di Pusat Perubatan Umra' hy ada certain days only .. so hopefully paed baru kt area rumh tu ok ...

cool for me plk .. demam dah ok.. selsema pun dah baik.. cuma masih ada lagie batuk melanda diri .. menganggu gak batuk nie.. tp nk wat camner ..sabar je lah... oh ya entry kali nie cuma nk menceritakan ttg luahan hati sendiri jer... ada pro & cons ... rolleyes .. since last week hubby inform us yg dia akan memulakan 'penghijarahannya' by end of this month .. penghijaran ke arah kebaikan .. huby akan memulakan his new environment yg memerlukan dia berada away from kami berdua cry ...

arrow walaupun hasil dari penghijrahan itu bisa menjanjikan sesuatu yg baik buat kami ... menjadikan kehidupan kami sekeluarga kepada keadaan yg lebih baik... berubah kepada keadaan yg lebih terjamin diiringi dgn usaha hubby yg gigih itue... insyallah ...kami berdua merelakan pemergian hubby seikhlas hatie ... i still remember this phrase "something happens must be good " ... bak kata our best fren a.k.a hubby mentor "to change something .. I MUST change first " smile .. masa hubby tell us about the news .. smp demam2 dibuatnya me & Adam Mukhriz ... iyalah perubahan ini kelak akan memberi kesan pada kami sekeluarga ..

arrow i think kami berdua terlalu & selalu dimanjakan hubby .. for myself cthnya ... pergi kerja & balik ofis hubby yg htrkan .. nk kemana2 pun hubby ler yg drive .. even htr pegi & balik Adam ke nursery pun dgn hubby .. kemana2 pun x prnh berenggang & jauh dr hubby redface... some people may say that myself nie manja ... yes that's true .. since kami couple lagie mmg diri ini telah dimanjakan ... i admit that ....

arrow... but this time i have to be strong ... after hubby left us .. ..yes I am ALONE .. i have to drive alone ke ofis ... and i have to manage everything ALONE .. just two of us ... me & Adam .. hubby will be home maybe seminggu sekali or sebulan sekalie ..depends ... hu..hu ..cry to tell the truth mmyg sedih sangat2.. berjauhan dari hubby .. but i have to think posotive & be strong ... i can do it ... yes i can ... dgn Syarat2 & janji2 yg diamanahkan pd hubby mrgreen ..iaitu setia & kasih sayang yg senantiasa kekal buat kami berdua di sini & rajin2 berusaha ... kuat bekerja mencari rezeki ... diiringi dgn doa ... kami berdua merelakan pemergian hubby wink

Note to my dearest hubby form your cinta hatie me & Adam Mukhriz:

" to my sayang .. igt yer .. masa dah jauh2 dari kami berdua kena rajin2 kerja .. kena lipatgandakan segala usaha ... kena kuat & rajin berusaha .. jgn nk malas2 lagi lepas nie ... rajin2 dgr cakap your mentor ... remember your promise to us ... to make our life better right .... achive your target.. achieve your goals ... and yg penting skalie segala impian yg sayang impi2kan akan terlaksana menjadi nyata tahun 2008 ini ...we always support & love you .. always & forever .... "

mrgreenps: to my fren Irwan .. nanti you jd my spy yer .. he..he...he... monitor my hubby di sana nantie ..kalau dia malas2 keje ..u inform i okies mrgreen

9 comments:

aZeeMaH said...

sabar yer...berjauhan itu dugaan rite?

tp tak tau la camna klu akak yg jd cam diana.....kompom nangis...hehehhehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak ina>sy ngan adam smp demam2 dah kak ... kena kuatkan semangat cam ginie ...walau ada rasa nk nanges ...

sitilina said...

isk3x..

diana mesti kuat semangat! mmg sedih kan, berpisah sehari dua pun dah rasa sedey gila...!!!

i think i can feel what d you feel now. tp mesti xsama kn. kita dlu 4 bulan duk jauh ngan hubby, semenanjung-sarawak, tp ms tu xde anak lagi. huhuhuhu. kalo skg, x sanggup!!!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

sitilina>tue ler .. tue ler ... baru dpt news dah kami dua nie demam2 ..dah ler adam close dgn papanya ... Irwan kata jd super mom pas nie ..merempit berdua dgn adm..he..he

aznajohn said...

Diana.. good luck. Mmg susah biler husband takde depan mata. Macam2 benda dlm kepala nih buleh pop up tak pasal2.

So.. i wish u all the best. Mmg u already are a supermom..so.. lepas nih.. just continue to be a double supermom..:)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

aznajohn>TQ kak .. kak pun superbmom gaks ..leh lagi handle kids & bizz kek & cupcakes comei2 tue ... go kak ...

ezrina said...

Diana? hubby Diana kena keja outstation ek? lama ke Diana?
Don't worry u can manage it dear....
be strong ok.... :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak erin>hubby akan ke area kuantan utk carik new client & bizz prospek ... hu..hu... TQ for ur support kak ...

mama ranggie said...

kena kuatkan semangat nih...

dan kena lebih sabar dan tabah...