Thursday, June 12, 2008

~Ketam oh Ketam~

.. ketam oh ketam ...

biggrin Tiba-tiba rasa mcm teringin sgt2 nk makan ketam .. oh ya korang ada idea tak nk masak apa dgn ketam nie ... rasanya lagie best kalau mkn ketam nie ratah cam gitu jer kan ... gmbr ketam nie ambik masa mkn seafood kt Umbai, Melaka thn lepas lol... mmg puas hatie giler mkn seafood kt situe kan ... oh ya lagie satu pesan@petua org2 lama kalau nk beli ketam nie kena beli time bulan penuh sebab isi ketam tu penuh dan banyak ... sekarang nie bulan penuh ker separuh yer ??? x perasan bulan penuh ke bulan separuh sejak akhir2 ini rolleyes

7 comments:

Sue@MamaMaryam said...

uihh panasnyer n3 dibawah... diana sy suka goreng jek ketam tu..sedap woo..maryam suka sgt...

sy suka msk blog diana pasal ada resipi..bila lg nak shared resipi..leh try..paling suka ari tu cendawan kfc.. :) sehari tah bape kali msk sini..hehehe sebelum ni silent readers... ;)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Sue > adeh tetiba jadi panas laks ... sue resepi cendawan tu dpt dr Syerah Omar .. kena mkn time panas2 .. resepi kita biasanya simple sempoi jer ... nanti ada masa kita tempek resepi lagie ok ;-)

mY huNny BunNy SugAr HoNEy... said...

hello diana, me pun ske masuk sini... my mom klu ketam ni dia ske masak lemak cili padi ngan nenas... x pun buat sup... sedap gak... manis jer... itu pun tgk jenis ketam lar.. me plak x bleh mkn ketam, nanti bngkak2 muke... hirup kuah jer lar...

*tempek lar lagi resepi bnyk2 yer...

ami said...

saye pon suke ketam!tapi part sepit die tue tak pandai makan dah hehe.umbai best kan diana?seafood situ fresh and price die reasonable.ketam goreng cili pon sedap gak :)

mama ranggie said...

mama pon memang suker ketam...sodap!

aLdriNa said...

sedap nyer...lama tak makan ketam..nyum nyum...

mica@tetty said...

nk masak aper cik kak..jgn luper post gambo tau ....