Saturday, June 21, 2008

~ Layan DVD Jom ~

~French Toast~

biggrin Aktiviti hari sabtu nie .. tak la menarik sgt .. memandangkan hubby ada training seharian .. so tinggallah me & adam + maid di rumah nie melepak2 jelah .. pagi2 tue as breakfast msk french toast utk adam ... siap refer buku resepi lagie .. bkn apa saja nk try new resepi .. selalu tue main celup2 dgn telur pas tu masak mcm biasa .. tapi kali nie ..alamak... terlebih rajin sudah mrgreen

Cara2nya :
- Roti disapu dgn butter > kemudian dipotong dua
- Pecahkan telur 2 biji > masukkan lada sulah sket > susu baby 1/2 sudu kecil > garam sket
- Panaskan kuali non-stick > ltk butter sket > celup roti yg dipotong td dlm telur > masak dlm kuali non-stick smp kekuningan
- Boleh dihidang bersama jem @ honey . makan gitue pun wokey ... sempoi jer kan lol

cool so aktiviti hari nie kitorang layan jelah tgk DVD ... mula2 layan tgk citer 27 Dresses .. best gak layan citer nie ... saper yg blom tgk .. harus tgk citer nie tau ... yg paling lawak time dia bekejar2 ke 2 wedding yg berbeza lps tue tukar baju dlm teksi tue & part yg Katherine Heigl mengayakan 27 pasang bajunya yg bermacam2 itu .. mmg lawak la lol

cool Lps habis jer citer 27 Dresses tue layan plk tgk citer KKKG .. mak ai ... tak terkira sudah berapa kali dah dok ulang tgk citer nie .. tetap tak busan nk tgk berkali-kali ... dan yg paling tak tahan .. sama gak lah meleleh2 air mata bila part yg sedih tue ...

sakan benor layan DVD mrgreen

2 comments:

ami said...

hubby ami suke gak french toast nie.kalau die buat ingredient nye camni tak silap:
1)bread
2)eggs
2)fresh milk
3)ground cinnamon
4)ground nutmeg(serbuk pala)
5)vanilla extract
6)salt

:)

mrs hafiz said...

lama tak tgk movie!
ntahla xtau ngape..
tp kalau start nengok karang.. mau berejam2 layan..
movie marathon jadinya..