Monday, September 22, 2008

~ Misi bermula ~

lol he..he.. tgk pada tajuk mcm suspen jer kan .. takdelah .. ini adalah my final mission sebelum balik beraya di kedah nantie .. mcm biasa kita suka buat kuih last2 minutes ... he..he.. biskut raya yg WAJIB dibuat adalah tart nenas gulung .. mcm biasa kita memang akan buat and bagi pada my dearest MIL ...

arrow oklah nak citer sket ... kalau sesaper nk tau .. sejak kiter sekolah lagie my mom memang ambik order dari customer2 .. ingat lagi masa tue sampai kita tertido tepi oven dibuatnyer ... mana taknye .. sampai ribu2 tempahan kami terima ... mmemang kitaorg fokus pada biskut tart nie jer ... sebabnyer this is our customer favourites .. oh jangan tak tau .. sekarang my mom cuma jd supervisor & rehat dari buat biskut nie .. semua tempahan is done by ME ... all by myself .. sampai la ke kuih raya utk rumah .. mau tak kaget dibuatnyer mrgreen ... tahun nie disebabkan tak cukup tangan & disebabkan we all tgh prepare utk my sister wed on 19 Oct 2008 akan datang ... kitorang just ambik minimum order dari regular customer dan dari kalangan family members ... Insyaallah .. tahun depan nak carik helper utk my mom .. and time tue boleh la ambik tempahan secara besar-besaran kembali .. okies wink

Note : baru lepas siap buat jem nenas sebanyak 21 biji .. bau jem nenas tue semerbak satu rumah mrgreen

9 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wah diana...
nampak sedap ler tart tu..
tahun depan bleh order ngan diana..
huhuhu...
cam ni raya kang nk dtg umah diana ler..
nk rasa kuih raya....huhuhuhu

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

fieza > he..he.. boleh ..boleh jer ... raya nie dtg la beraya.. dlm raya 4-5 dah ada kt umh mak dah ;-)

mrs hafiz said...

my fave!!!

ni nak kene rasa diana punya ni lak.. :p

~Atie~ said...

wah sis...cam best je tart tu...tahun dpn leh la order kat sis....

selamat hari raya , maaf zahir batin untuk sis sekeluarga...

ikhlas dr atie, farid & umairah

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

maria > boleh .nanti dtg raya kt umh ;-)

atie > aminnn ... boleh jer ... Salam lebaran buat atie sekeluarga juga ;-)

~Eila @ Along~ said...

lor..diana wat kuih tat..ape tak cakap awal2..kalo tak..dah order dah..hehe

ladyell said...

adusss..shedapnye..my favvy too..

thn lps je ell ngan mertua gigih buat tart nenas ni..thn ni masa sgt tk mencukupi..nk sket.

Ami said...

wowwy sampai amik tempahan,caye lah diana :)

Selamat Hari Raya to Diana and family :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

eila > sedang gigih siapkan tempahan nie ;-)

ladyell > meh la dtg umh amik ... ;-)

ami > kaget gak nk siapkan tempahan nie .. salam lebaran buat ami juga ;-)