Thursday, September 4, 2008

~ No Mood ~

rolleyes Korang sure pelik asal plk tetiba ada gmbr yg ada anak panah merah tue kan .. starting semalam my dept dah install this software call NetOp .. kegunaan asal software ini adalah di Pusat IT asalnya .. tujuannya utk monitor student2 yg menggunakan komputer di pusat IT dan dalam masa yg sama utk control student dan pastikan student yg guna PC hanyalah utk tujuan kegunaan ilmiah & akademik sahaja ... not more than that ...

arrow Sekarang my ketua jabatan boleh monitor each PC every kakitangan apa yg dorang browse .. apa yg dorg sedang buat and tgk segala2nya la .. and at the same time administrator (ketua jabatan) boleh take action dgn close, send message, close window or freezekan PC or apa2 jer yg korang tgh buat kt pc korang masa tue ... cth mcm katalah tgh aksess web2 or perkara2 yg tak sepatutnya or yg tak berkaitan dgn kerja .. automatik administrator akan close kan window tersebut ..... from my opinion as a staff we still need our own privacy ... lagie pun dari segi kerja kita still berjaya mencapai objektif kualiti & target (kpi, pi) yg disasarkan ... kalau dah smp tahap ini ... I don't know what to say .... sepengetahuan kita hanya jabatan & dept kita jer yg install this software ... mcm x adil la rasanya ... dept & bhg lain tak ada pulak ... so my other friends what do you think rolleyes

Note : i will and have to say good bye to YM, online friends, blogging world, etc. during working hours .. good bye frensssss sad

18 comments:

shafa said...

laaaa...kenapa spi cam tuh skali...
kl nk install kene standardize ler semua dept...
xbleh camtuh sbb nnt tak puas ati...
siap click lg kt pic tuh sbb nk tgk symbol NetOp tuh..
nsb baik xde kt opis....

mica@tetty said...

sebab kak pasang internet kat rumah ..sakit jiwa kalau guna internet kat opis..ramai mata mengumpat.....kat rumah ni main aper2 pon takder sapa larang

ladyell said...

alahai..sedeynye...part yg
"i will and have to say good bye to YM,online friends,bloggin world,etc.during working hours..good bye frensssss"
hukhuk tk trthn ayer mate....uwa....i'll miss u...

aZeeMaH said...

erkkk...awat kejam sgt....alalallalala

sabau2....

eyzzah said...

Waaaa, sian kat awak Diana.

Alhamdulillah dept kite tak der lagi buat camtu. Diorang buat kat lab student je.

nifalnin... said...

alahai.. busan nye cenggitu.. x ske la bile privacy kita dicabuli..

mrs hafiz said...

maria ada guna CLM - kat situ leh monitor org yg guna pc.. sesuka hati aku tutup org tgh check email/friendster etc.. sebab derang patut guna utk check email/tenet/etc kat pc lain.. pc-pc tu khas tu berkaitan kerja aje.. so kira ok lg kan?

ala kalau kat ofc .. kira kerja jalan ok je la kan.. smts kita need a break jugak.. sabar la d.
dun say gudbye..

saya said...

aduh..mcm2 dugaan di tempat kerja ye

~Eila @ Along~ said...

diana..opis eila dulu ade guna ni..nak tau eila wat ape...eila jahanamkan pc dan request pc baru..last2 dpt yg baru dan technician lupa nak install sampai skang..hehe..
diana..sambungla tenet kat umah..alahai..suke tgk resepi diana..takmola gini....

YusVogue said...

alahai..siannya..
i know how it feels.. my previous company lagi teruk..terus band internet..dan bole bukak utk certain2 time..and certain2 peeps je bole tgk... lagi tak aci!! kalau nak buat biar semua kan? baru adil..

p/s: tapi kan diana..diorang memang berhak buat cam ni..

lin said...

opis lin pun same! siap ada cctv lagi..cis..ntah hape2 jer...tape diana kita masih buleh berpoya2 online di rumah ;)

lin said...

opis lin pun same! siap ada cctv lagi..cis..ntah hape2 jer...tape diana kita masih buleh berpoya2 online di rumah ;)

:: vErde+hAzizi :: said...

goshhh seriously!!! sungguh invasion of privacy...welll thats the corporate world babe ;(

Nina Rizwina said...

diana...dh kene monitor plak ek...knina pun kat opis dh tak leh access sume website yg knina slalu masuk...pcm..blogs..fp..sume kene blog..malah ym pun..:(

:: AYU AYUMiE :: said...

waaaaaaaaa..tak syoknya camnie.. scary nya kalu unisel pun buat camtu...bosan la idopku...

*tu la salah satu sebab kiter takmo carik keje tpt lain...takut tpt baru tu takder access internet secara berleluasa...hihihi!

iLa @ LaLa said...

kijam nyerrr....
sian awak diana...
mcm kat my opis, ade curtain website jer yg dia block... takde lah sampai automatik kena close!!
huwaaa.. kalo me pon merana beb!! takde privacy lansung!

ezrina said...

alamak...awat la depa tu strict sgt kan...sampai camtu sekali monitor...
kat dept akak pun admin nyibuk gak monitor....tp taklah sampai over sgt kan...
maunya tak tensen time office takleh nak tgk menda lain jap...asik keja keja keja...nak muntah ijau lak rasanya kalau keja je 24 jam...
kan diana....

ezrina said...
This comment has been removed by the author.