Wednesday, February 25, 2009

Jom Makan ;-)

biggrin nie namanya entry malas yer ... upload gmbr masak yg julung2 kalinya dimasak .. sebab apa yer .. my dear hubby allergic dgn entiti2 yg bercengkerang mcm siput sedut, lala, kerang, remis ... dan seangkatan dengannya .. cuma ketam yg dikira bercengkerang jer yg boleh dia makan ... mrgreen so masa ke apsar sabtu kepas macam teringin nk mkn siput nie .. beli kat pasar RM4 jer ... balik jer kita terus masak siput nie .. yg lawaknya cuma me, adam & maid jer yg mkn .. untuk hubby kita masak menu lain khas utk VIP lol sempoi jer nk masak siput sedut masak lomak nie .. main campak2 jer dah siap .. cuma mula2 tue kena rajin la time memotong hujung siput tue ... tapi bila dah siap masak time meratah siput tue mmg x pandang belakang dah ... he..he..he.. amacam terliur ?????

Note : My Kitchen BLog UPDATED wink

13 comments:

Ayu Jaffar said...

pandai adam mkn siput sedut :p

diana,
dpt ke cari keta menan utk adam, kak ayu kalo beli pun dkt tesco dgn giant je....

hacienda said...

nmpk sedap.. sy pn xmkn siput..hehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak ayu > beli kete mainan biasa tu jer kak .. murah jer .. RM49.90

Hasnidar > he..he.. sama cam hubby .. allergic ..

NUR ZIHAN NASZERI said...

kite sukaaa sgt sipot sedut di
tapi suka mkn yg bile sedut tu bhgn yg keras tu je
time yg lendir2 tu kite buang..hehe

Anonymous said...

amboi...sedapnya. terliur tengok gambar tuh, dah lama btul x makan siput sedut masak lemak nih. Kalau nak makan kat luar..cuba kedai ROSE 911 kat kg. Pandan..sodaapp..

rgds,
MTW

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Zihan > wah ada style mkn siput ni gak yer .. he..he..kitaorg belasah sumer ...

Anonymous > mak ai jauh tue kt kg . pandan ... nie la 1st time masak siput nie ;-)

Anne Zain said...

ermm sedapnyer siput sedut...lame tak mkn...
nway...salam perkenalan..
ada mase singgah la my blog..

Ami said...

ami suke jugak,tapi tak pandai nak sedut,camno tue.selalu fail,tension jer.

:: AYU AYUMiE :: said...

sukaaaaaaaaaaa... tp sanggup tak mkn sbb malas menyedut...hihihihi... ketam pon sama..teruk tul haku ni kan? hahahaaaa

mazzura said...

zura xpernah makan siput sedut..xtau la sedap ke x..tp kerang tu sukaaa sangat.

SyaNa said...

amboii rajin nye nk potong blkg siput tu..
aku dulu pernah sekali je beli..serik woo part nk katuk montot dia

~ Lady ell ~ said...

uwaa...mmg trliur.wow!sikecik adam pn pandai mkn siput sedut nih..bagus nyer...

eza said...

huwaaa....diana sedap nyer masak lemak sipot nih...memang harus di carik gak ni.tak leh jadi nih....dah terlior dah.....