Tuesday, March 17, 2009

Geram !!!

mad hari nie entry utk meluahkan perasaan .. actually my maid last date keje pada 29hb April .. dia start keje 29hb April tahun lepas .. dia mmg dah bgtau x nak sambung permit keje coz adik dia kawin tengah tahun .. lagi pun dia nak rehat dulu sebelum keje balik .. bab2 keje & jaga adam mmg ok .. x pernah ada masalah .. kami rasa sayang jugak dia nak balik bulan april nie .. tp nak buat mcm mana kan rolleyes .. semalam petang tiba2 masa tgh masak tue .. adik dia dari Indonesia call dan inform ... suruh kakak dia (our maid) tue balik before 6hb April .. coz adik dia py wedding dicepatkan dari tarikh asal pada bulan Jun ..
**************************************************
maid : kakak .. adik saya baru telefon tadi .. dia bgtau majlis kahwinnya dicepatkan ke bulan april .. 6hb .. dia suruh sy tanya kakak & abang .. boleh tak saya nk balik awal ...
me : kata majlis nya bulan jun .. tiba2 cepat pulak ... kenapa pulak ..
maid : saya pun tak tahu .. baru nie adik saya telefon .. suruh tanya majikan saya ..
maid : kalau bolehlah .. saya nk balik sebelum majlis adik saya tue ..
me : tengoklah nanti mcm mana .. nanti saya bincang dgn abang dulu ... kalau kamu nak balik awal .. gaji kamu saya bagi utk bulan mac nie shj ... gaji kamu pun dah tak banyak .. tinggal utk bulan nie shj .. kamu dah htr ke kg. bulan lepas semua kan ..
maid : terus dia terdiam ...
********************************************
rolleyes pastu kita terus masuk bilik .. tutup pintu bgtau hubby psl benda nie .. hubby baik hatie sgt .. dia kata "biarlah .. dah dia nak balik sgt .. bagi jelah balik " .. tp kita plk yg rasa geram evil last2 minit baru bgtau nak balik awal .. dgn kita nak kena inform nursery .. nak hantar adam masuk nursery balik ... kami dua nak kena plan balik our schedule semua .. adehhhh .... bencikkkkkkkkkk .. gerammmm !!!! mad

17 comments:

Cutie Pie Lulabi said...

masalah maid ni mmg x pernah selesai kan..org lelaki mmg camtu kak diana..malas nak pjgkan citer..yang panas hati kite..hehehe..tapi rasanye still ada masa kan utk arrange nursery tu balik..biarlah die blk dari die x de hati nak duk sini..risau die buat ape2 kat dam lak..ye lar org dah tawar hati kan..buat keje pun ala-ala je la..

so kak diana nak amik maid baru ke?

SyaNa said...

kena arrange blk sume ye..awal2 sure kelam kabut sket..pelan2 cari maid lain..

saveme_zero said...

bagus jugak ko ckp camtu kat maid ko diana,psl gaji dia tu. tak sempat-sempat sgt nak blk. ko kena start arrange blk la skrg ni,sure kelam kelibut...slow2 k.

bOnda said...

cObaaannnnnnnn..
kadang macam2 hal kan?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

siti > itu la psl siti .. hubby kata biar dia nk balik .. adeh pening nk carik maid baru nieh ...

syana > itu la psl .. htr adam ke nursery dulu

sue > itu la aku mmg sound direct jer ...walau pun geram sket

bonda > itu la cubaan sgt2

ijan@2 aka ummihakimi said...

MAID...
semalam kat opis pon kecoh pasal MAID BOSS...
kna anto balik...

so skang nampaknyer diana kna kembali pada yg dulu...
either nak anto nursery atau anto jenjarom....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Ijan > yg pasti tak htr adam ke umh family la .. coz mama kita jaga nenek yg x sihat sgt .. mmg htr nursery ler nie

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

sabo yer dik..

eza said...

memang kalu dah terjadi cam ni perasaan geram pon timbul....last minit gi tau yer...dah gitu keadaannya..makanya kena la diana hantar adam ke nursery cam dedulu tu kan...harap adam ok la kat nursery nanti...so diana harap bersabar yer...nanti cuba carik maid baru lagi...

amydaud said...

urm..

maid dah minta kebenaran kan...dan tanya pada diana siap2..tak sorok2.... lagipun perkara2 gini biasanya 'diluar jangkaan' dia juga..sbg majikan kena lah terima kan...mcm bos kita boleh terima kita cuti tiba2/kecemasan.

jgn marah2 ya...dugaan kecil tue..

selalu kalo org berenti keje...kalo keje2 dia sblm nie bagus...dpt gak saguhati....:)

cujie said...

ala diana... dia pun ok keje...
takpelah dia nak balik awai sikit...
jgn geram² tak comel tau...

kejap je dah 2 tahun ye diana...
rasa mcm baru je diana amik dia...

mica@tetty said...

tgk maid diana ni..lain dr lain.la..putih melepak hahah ..maid lain golap2 je...takpela...adam pon dah besar kan....ade hikmat la tu

s2m3r said...

haaa diana..nanti kalau nak carik maid...bg tau yek ..ila nak tompang sekaki..huhuhu

:: AYU AYUMiE :: said...

alaa..cian adam nnti nk kene bangun pepagi pulak kan... takpe di, insyaallah nnti akan dpt pengganti hanim tu...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak mala > smlm dah bincang .. biar je la dia balik .. mls pikir dah ;-)

kak eza > aah adam ke ursery dulu la .. maid skrg susah nk carik

amydaud > itu la .. takpe lah .. dah dia nk blk .. bg je ...

cujie > dia keje semua ok .. dia balik weekends ... naik feri .. dia keje baru setahun cujie ;-)

kak tetty > x nmpk cam maid pun kan .. he..he.. takper ..

ila > itu la skrg susah beno nk carik maid.. dorg demand skrg ..

ayumie > itu la ..adam htr ke nursery dulu

::izura:: said...

just nak share citer member padal maid nih...
masa dia nak balik kg, dia wat kek..
alasannya buat buah tangan utk balik kg..
nak jadi citer, kek tu tertinggal atas meja..
dah bibik tu tak der, member pun potong la ngan family dia...
guess what...???
dalam kek tu ader brg2 tuan rumah cam jam, cincin, rantai dsb...

shiemz said...

diana, sabar la yek... carik la maid lain.... tapi kalu urgent mcm nie susah gak kan... xpe, sabar....