Tuesday, March 24, 2009

Pantang Nampak ;-)

biggrin nie entry khas buat adam .. kalau keluar jalan2 tue pantang betul kalau nampak benda2 nieh .. sure tak sah kalau tak naik .. ala-ala kalau tak bergerak pun benda tue dpt duduk kejap pun jadiklah .. makanya kami berdua kenalah standby siap2 duit syiling yer lol
No 1 : mainan kete yg masuk duit nieh .. aiseh bangga betul muka dia smile
No. 2 : toys yg gerak guna bateri@token tue .. kita byr kdg2 RM3 ada gak caj Rm6 .. tgk besar dia > tgklah tue muka buat selamba jer x heran dgn mama & papa dia smile
No. 3 : Playground yg ada kat shopping complex @ mcD tue .. aiseh nie muka terlebih excited pulak smile

arrow Moral of the story : ada kalanya sabar jelah melayan .. tp sometimes ada limit jugak ... kalau time mama dan papa dia nak cepat tue .. adam lambai bye2 jelah yer benda2 di atas ini yer mrgreen

15 comments:

TEACHER OF SOMEONE said...

bdk2 dan permainan...memang ssh nk dipisahkan...hehehe...
zaman kanak-kanak yang hnya difikirkan adalah main dan seronok

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

mmg lah anak akak pon sama npk bende ala ni mesti nak main, kalo tak anak bujang akak akan ckp ayah ibu kedekut, tamak... spai kat umah dia akan ulang perkataan ituuu.. so kena lah layan...

Che An Naszeri said...

huwaaa
sama itu afiy..pantang nampak..hehhee

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

cikgu noor > he..he.. dah nama pun budak2 kan best jer dorg ;-)

kak mala > wah smp kt umah dia terigt2 yer ;-)

zihan > itu la .. kita nie sabo jelah melayan ;-)

SyaNa said...

budak mana tak teruja tgk benda2 ni..
nasib aku ni da tua..
kalo tak teringin gak naik yg gajah bateri tu..

linahilmin said...

kids mmg suka ngan mende alah ni kan... cuma my adam lately ni x kisah sgt dah kat mende ni!
ps- nk tengok full pic u pki dress tu... klu i yg pakai pattern camtu harus lg terserlah kelebarannyer!!! :(

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > hari tue kt IKANO ada yg besar skit .. org beso kena kontrol .. . mmg hubby & maid jer yg naik .. lawak betul ;-)

Linahilmin > aiseh asyik lupa jer nk snap picture dg maxi tu full dress .. tgu yer ... kamera hubby bwk gi keje ;-)

ida81 said...

anak saya je pelik kot...kalau letak dlm benda2 tu..dia takmo...siap meraung minta dilepaskan...haha..selamat duit aku!! :-p

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

alahaii...
comelnya gamba adam yg last , muka excited tu !!
huhuh...
biasalah..
bdk2...
hahaha...
mcm kita kecik2 dulu la kan...
hahaha...

ijan@2 aka ummihakimi said...

itulah bebudak diana.....
pantang nampak!!!!!
x pon..
cukuplah sekali dia pernah nampak & main benda alah tue....

kompom..klu kiter g situ..dia da tahu dah....
cam GIANTS..JUSCO BKT TINGGI...
sabo jer ler...
x dapat trus wat aksi ELIKOPTER>.

Ayu Jaffar said...

kalo haiwan bergerak nie nasib baik yaya takut :p

tapi dia cukup suka dgn menan yg letak duit 50sen ke singgit tu! pandai betul diaorg umpan budak2 dgn menan nie sume ....

mazzura said...

amboiii..sukanya adam dapat main

eza said...

menan yg kena taruk2 duit tu kalu kat giant bukit tinggi x perlu bayar.juat tekan start & start & start semula...hehehe....jimat duit aku..kalu kat tmpt lain kena siap2 tukar duit walaupon anak2 ku dah besar2 bagak....
kalu hat binatang yang leh jalan2 tu jgn harap aku nk layan karenah dia org...mahal woo...3-5 henggit kot rege dia kn sekali tunggang

shiemz said...

Besar dah adam kan...mcm2 perangai la yek skrg.. dah leh jd guard mama dah tuh...:D

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

same je ngan Qaisz..
pantang nampak..
mesti nak naik gak...