Thursday, April 9, 2009

Kisah Hari Sabtu

arrow 4 APRIL 2009 :- kita nak citer & share dgn korang kisah hari sabtu masa kami menghantar maid balik sabtu lepas .. ikut tiket feri .. feri gerak pkl 1 .. awal2 pagie tue hubby kena larik ke ofis kejap setlekan keje .. maid plk bgn awal2 pagie .. masih lg settlekan keje dia .. iron baju me & hubby .. iron stok baju ofis kebanyakannya .. masih lg sempat dia masak nasi goreng kg. sbg breakfast .. bila ty dia beg dah kemas ker .. dia kata sudah siap kemas .. sementara tgu hubby roger .. maid main2 dulu dgn adam .. siap dia lukis gmbr kartun adam tue .. lawak betul .. aku plk layan tgk TV .. dekat2 pkl 12 hubby balik umh .. terus kami siap2 ke feri port klang .. kuar rumah kita sms kak eza .. lg pula kita janji nk jumpa kak eza coz nak bg hadiah comel sbg pemenang TOP VIP bg Bulan Mac mrgreen

wah ..wah adam .. hepi sgt2 .. tak tau apa yg berlaku yer .. kakak nak balik kg dah surprised

arrow kami sampai feri port klang dlm pkl 12.15 tgh .. jln pun x jem .. tp ramai giler manusia kt feri nieh .. maid htr brg2 masuk feri dulu .. kena byr RM10 sbg upah masukkan brg ke dlm feri .. trus me, hubby gerak ke bhg pemeriksaan kastam .. bagi para majikan mcm kami nie dpt terus ke barisan hadapan .. sebab urusan nak settlekan kt kastam tue details sket .. hubby sangkut kt situ dlm 30 minit... masa tgh tgu hubby tue kak eza & ijan pun sampai .. borak2 sat .. dorg pun gerak balik .. kita .. adam dan maid pulak duduk menunggu kt kerusi2 penumpang tue ..

me + ijan + kak eza

arrow Bila feri dah nak gerak dlm pkl 1 tue ... dorg panggil la "siapa bawak anak kecil .. siapa ibu mengandung ke barisan hadapan " .. aku & hubby selamba la maju gerak ke barisan hadapan .. time tue dah bersesak2 dah org beratur .. sekalie bila smp ke barisan depan imigresen dorg ty "mana pasport" .. aku dgn hubby jawab lah "eh .. kami majikan shj .. yg nk balik pembantu saya nie " .. apa lagie .. hangin lah org2 yg kt belakang yg tgh2 beratur tue .. kami dua buat dek jer .. lantaklah .. korang bygkan lah time tue warga2 asing dgn barang2 dorg dah bertolak2 dah ... semua dok pentingkan diri jer .. kami siap2 tgkp gmbr .. sekalie kami kena sound dgn abg imigresen .. rupa2nya kami nie x leh ada kt tempat penumpang & x boleh amik gmbr kt situe .. hubby ckp maaf .. kami tak tau .. lohh .. tadi dorg yg suruh majikan ikut sekalie masuk .. alih2 .. x boleh plk .. pening haku .. mana satu tah rolleyes

final check-in .. macam2 dorang nie borong balik kg. .. penuh tangan mrgreen

feri yg siap sedia menanti - Aman Dua

gmbr kenangan :- maid + me & adam .. korang tgklah adam tue heppi jer mrgreen

arrow Lps settle check tiket sumer .. kami pun dah kena sound tadi kan .. terus kami dok kt luar pagar .. adam pulak dok excited + happy lambai2 maid .. dia igt hanum tu naik bas bercutie agaknya .. ye lah .. selalu kan kalau time maid cuti kami htr maid ke stesen bas .. time lambai2 tue tiba2 rasa syahdu pun iyer sad .. iyelah dah almost setahun dia keje dgn kami .. jaga adam sumer .. alih2 dah nk balik kg dah .. tak tau dia nk keje dgn kami ke tak lagie lepas nieh ... kami pun tak mengharap .. ada rezeki ada lah kan .. lagi pun hanum nie buat keje mmg bagus .. rajin dan sabar melayan adam yg penting sekalie .. itu yg kami bg duit lebih + tiket feri sumer kami byrkan time dia nak balik tue smile

14 comments:

cujie said...

dah balik dah hanum ye...
tinggal adam... sian dia tak faham pon ek...
abes tu dia tak tanya ke mana kak hanum dia?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

cujie > kalau ty adam "kakak mana " dia jawab " kakak naik bas" .. dia igt hanum tue cutie ..

SyaNa said...

adam hepi smcm...
larat ko dukung adam lg???

M@L@ said...

wah sempat lg yer korang bergambar yer.. jeles akak kat sini..huhuhuhuhuu...

wah adam heppi jer..tak nak ikut kak hanum ker??

Cutie Pie Lulabi said...

Berseri tul muka akak sejak jadi preggy mom balik ni..hehehe

kalau saya dapat bibik "terbaek" camtu pun i dont mind nak buat cam akak buat..bkn senang nak dapat bibik camni kan..adam ceriaaa jeee..die x tanye ke kak diana bibik mana?

amydaud said...

majikan yg baik.... :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > itu lah adam excited beriya .. larat lg dukung kejap2 ;-)

kak mala > he..he.. nk bg hadiah kt kak eza tue ;-)

siti > heh..TQ siti ... segan laks ... itulah .. sedih sket time dia balik ari tue ..

amydaud > bibik baik ..majikan pun kena baik jugeee ;-)

shuzana said...

shu pun sayu je baca entry ni...hihihi..

mazzura said...

sama la..zura pon sedih gak masa anta maid balik ri tu...dia da abis contract sbb dah 2 taun masa tu..

zai@umiaiman said...

sedih la plak rsnya.. gitu la klau org baik2 terasa syg nk lepaskan kan..

zai@umiaiman said...

sedih la plak rsnya.. gitu la klau org baik2 terasa syg nk lepaskan kan..

TEACHER OF SOMEONE said...

mesti sedih kan saat2 perpisahan tu...

ijan@2 aka ummihakimi said...

setelah jumpe adam secara live...
nampak dia kecil comel gitew..
sore halus nor...
kiut jer....

kekza kater...
Sejibik muka EN AZLAN..

TEACHER OF SOMEONE said...

cute la muka adam dlm pic tu ;-)