Tuesday, April 21, 2009

TQ Nuffnang ;-)

biggrin saja nk share dgn korang ... rasanyer ada yg dah dpt kan komisen dari nuffnang nie .. masa kita mula-mula ltk iklan from nuffnang nie .. points earnings tue x bergerak2 asyik dok tang RM1 cam tu la .. pastu bila tukar layout rasa mcm malas nak letak iklan tue dlm blog .. alih2 semalam sajer check akaun .. korang tau dah ada berapa ??? .. ada dlm RM57.52 ... mula2 tue terperanjat jugak ... tapi dlm hati tue .... sukeeeenyeeee .. mana tau nanti lama2 amount tu makin lama akan makin bertambah .. rezeki kan namanya lol ... cuma nak ty la sapa2 yg dah dpt cek dari nuffnang tu share2 la experience korang kt sini .. coz kita nie zero knowledge la psl konsep nuffnang nie sebenarnya .. cuma yg kita faham la .. blogger2 letak jer iklan nuffnang dlm blog .. pastu iklan tu kalau ltk byk2 dlm blog .. makanya akan byk ler points earnings kita ker ??? bila points bertambah nanti kita tgu je cek dari dorg ye ker ??? share info with me please ... rolleyes

15 comments:

zai@umiaiman said...

sy setuju ngn soklan diana ni, sy pun konpius bab ni, hmmm iklan tu kiter kena ambil n letak atau pihak nufnang otomatik letakkan yer..

M@L@ said...

akak pon nak tau gak..tak phm sgt psl nuffnang

Cutie Pie Lulabi said...

waaa..akak sket lagi masyukkk..best2..tapi saya pun x paham sangat konsep nye..takpe la kak janji ada gak duit masuk kan kan kan..

YusVogue said...

hehe.. i pun tak berapa paham.. tapi hari tu tetiba je dapat cheque dari nuffnang.. diorang akan post ke rumah kita.. (so address tu kena betul la)

tapi cara pengiraan tu.. hehe..hari tu ada blogger explain tapi tak sempat nak baca..huhu

Mrs LVoe said...

sha pun xreti & xtahu camner nk letak nuffnang hehehe

TEACHER OF SOMEONE said...

wah...dah masyuk nampak ;-)

SyaNa said...

rse nye iklan tu ikor suke depa je nk letak ape kot
pastu kena rajin klik kt iklan tu..sbb ade gak blogger2 yg btau duit nuffnang tak gerak..so kalo tamak ko klik la sdiri..

aku pn tgh tggu cek dorg..sbb ari tu aku da cashout kan income tu..

ijan@2 aka ummihakimi said...

NUFF NANG???
x beraper nak paham...
cite sket!!

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zai > kita kena register dulu ..pastu amik code iklan dia letak kt blog

kak mala > sy pun kurang fhm

siti > itu lah tiba2 byk laks duit tue

yus > wah byk dah dpt yer ;-)

sha > kita tua ltk iklan kt blog jer

noor > ada la skit ;-)

syana > wah dah cashkan income .. byk dah dpt tue ;-)

ijan > dia iklan yg kita ltk kt blog ..pastu nanti akan dpt la skit duit ..camtu la

~Atie+Farid~ said...

sis- atie pun akaun nuffnang..tp atie dh lame tak cek....mmm...harus atie cek..kot2 dh beriban duit...hehehe

Mrs.Nury said...

wahhh bestnya...tak tau pulak pasal nuffnang ni.Diana if awak dpt tau share la ek

mama tisya said...

stiap iklan yg nuffnang tu ada $$$ tp tk smua sama...so bila org klik tu yg kita akn dpt duit...eryn pn blum ltk lg nuffnang tp tau ler skit psl ni cz hubby dh buat tp yg adsense google tp konsep nye sama bila org klik iklan kita akn dpt duit..kita jgn klik utk diri sendiri..kalo kita klik utk diri sendiri akaun kita akn kena terminate..yela tkkn nuffnang nk byr duit kt kita kalo smua org wt camtu..cpt ler smua org dpt duit...

mula2 dlu eryn pn tk caya tp bila hubby dpt duik 1st time 1k++ sronok sgt...now tiap2 bln dlm ratus2 la

bOnda said...

tak penah dapat lagi..blOg ai tak glemer =p

zailamohamad said...

zaila pon baru register ngan nuffnang..zaila dapat tahu pon bila baca blog RedMummy..dia da bagitau rahsia dia ngan nuffnang ni..kalo nak tahu, baca blog zaila & klik kat it's all about nuffnang..situ leh carik link artikel RedMummy tuh..

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

wahhh...!!!
kite nyer Rm 1 tak gerak2 pun...
hahaha...
ade gak try nk add lg ads kt blog..
tp tak bleh la...
kate nyer error...
hmmm...
xphm...
:(