Wednesday, April 22, 2009

Updates ;-)

biggrin nie gmbr scan masa gi check-up isnin lepas .. semuanya ok .. my weight still 70KG .. adehh x bergerak lagie ... dan lagi 2 weeks kita dah kena register buku pink@buku merah di klinik kesihatan pulak .. so siap2 kena bawak gmbr scan nie & bawak sekali buku rekod pregnancy yg previous dulu utk rujukan .. insyallah kalau tiada aral nanti kita akan deliver di HTAR, Klang or Hospital Sg. Buloh .. bergantung ikut keadaan masa tue .. yg penting buku pink@buku merah kena prepare buat juga .. dulu kita masa bersalinkan adam secara c-sect di HTAR, Klang saja .. jimat duit .. he..he.. .. kita siap dpt bilik kelas satu sebab kita gov staff .. bawak diri .. bawak perut dan tunjuk GL jer mrgreen ..
9 weeks 3 days

biggrin cuma macam biasalah kalau check-up di klinik kerajaan tue .. kita kena datang awal2 pagi beratur panjang nak amek no. .. pastu time staff klinik bukak jer pintu masuk semua org pakat bertolak2 kt pintu tue .. dgn ramai org dan kena sabar menunggu time check-up tue ... mmg menguji kesabaran ... mmg kena sabar sgt2 .. bab yg bagusnya kalau klinik kerajaan nie .. siap complete semua ujian kena buat tiap2 kali dtg .. jap kita nak ingat balik antara ujian2 yg dijalankan .. kena cek urin, timbang berat, cek BP, amik darah, cek perut, ukur tinggi rahim, cek jantung baby, cek paras gula, MGTT (sekali dua jer kena minum air gula confused) , etc. .. he.. he.. semua cukup .. pada yg ada bajet lebih boleh jer pegi private klinik@hospital .. x payah tgu dan beratur lama2 mrgreen

23 comments:

Cutie Pie Lulabi said...

X kesahla bersalin hospital kerajaan atau swasta kan, janji akak ngan baby sihat. Tapi saya salute la ngan akak sbb x kesah pun nak ssh sket..ye lar nak check up pun kene tunggu lama kan..hehehe..saya pun lum tentu leh jadi cam akak..hehehe..

lea said...

tak kisahlah diana. goment ke private janji semuanya selamat.bila lagi nak gunakan kemudahan kerajaan yang ada

~Atie+Farid~ said...

eh..baby..baby....hehehehe...atie yg syok lebih tgk gamba scan tu....

kak, atie rase, better gomen dr private...dr A-Z die uruskan..kalau private ni bayar lebih tp servis belum tentu tip top....kang kalau dorg takleh handle problem, ke gomen jugak dorg anta kte,,....

Mrs LVoe said...

janji kak diana & baby slamat. tu yg penting

M@L@ said...

ha'ah dik tak kesah ler mane pon janji bb lahir dgn selamat...cuma mmg penat dok menunggu giliran tu yg buat malas nak ke gov sepital... masa akak checkup kat private...tp beranak kat gov...hehheheee..

maria said...

suke tgk gambar scan baby kan.. aihh, x sbr2..

ada alahan tak skrg ni diana?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Siti > he..he kami x kisah .. dr dulu pun mmg kt gov ..

Lea > betul..betul ..janji sumer selamat ;-)

atie > he..he itu la atie .. experience msa adam dulu semua ok ..aminn

sha > aminn doakan semua selamat .. TQ ;-)

kak mala > itu la saya & hubby sabar menunggu nieh ;-)

maria > he..he.. still ada lagi morning sickness .. selera mkn kurang skit time malam2 tue

TEACHER OF SOMEONE said...

mana-mana pun xpe la kan kak...
dua2 ade lbh dan kurangnyer...
yg penting selamat ;-)

zai@umiaiman said...

semoga diana selamat semua nyer yer...masih morning sickness yer... tak per sabar yer..

linahilmin said...

x kisah lah mana2 pun d, janji semuanya sihat & selamat...

hacienda said...

hmmm..xsbr nye nk pregnant jgk..nk merasai pglm ade baby dlm perut...smoge slmt spnjg mase pregnant tau..ha part minum air gula tu cmne..msti rase lain kan

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah bestnyer....
tengok scan tue...

Afne said...

normal process kt klinik gomen. kena sabar je la tunggu giliran. afne yg terpacak 7.40 dpn klinik pn dpt no 19 haha..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

noor > itu lah janji semua selamat

zai > MS masih ada lagie .. sket2

lina > betullbetlll ;-)

hasnidar > akan tiba masa itu .. insyallah .. air gula tue rsa manis gilerrr .. kena habiskan senapas minum ;-)

ijan > he..he.. ijan bila lagi ...

afne > he..he.. itu la .. awal giler kan ;-)

:: vErde+hAzizi :: said...

as long as mummy n baby sehat ok je babe ;)
just embrace d pregnancy...adam ok!? ade tak cam jealous2

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

verde > i agree .. he..he.. i'm happy jer .. adam makin aktif .. manja2 sumer ada .. bkn adam jer .. papa dia also .. he..he..

shuzana said...

mcm tu pengalaman ngan klinik kerajaan ek..dulu shu g private je..company bayo kan..lgpun mmg dh dekat ngan rumah..

bila dh dok hull ni..procedure ni lain sket..leceh sgt..nak story pun pjg sgt..

zailamohamad said...

betol tu..xkisahlah spital gov ke swasta..janji selamat..btw, akak tinggal kat ne??saya dulu pon masa bersalinkan Ameera, sepatutnya saya kn bersalin kat HTAR, Klang sebab saya tinggal kat Jln Kebun tapi saya p lari bersalin kat Serdang..hi3..sajer gatal nak try spital baru;0

cujie said...

mcm kita dah biasa dgn gov. service nih kita tak rasa susah mana..

lagipun skg ni service diorang lebih bagus berbanding zaman mak² kita... selesa pon selesa...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shu > untungnyer cmpany cover gi private .. shu citer ler cmaner check-up di oversea...

zaila > kita stay di kondo regensi ..kt berkeley .. ala yg kondo bumbung hijau tue ..

cujie > kita pun dah biasa ke gov .. servis dorg pun dah makin ok kan skrg ;-)

Mrs.Nury said...

ala diana tak kisahla checkup mana2 pun janji semuanya selamat.Nury pun chkup gomen kat putrajaya.Dua-dua nury delivered kat hospital putrajaya.So far service ok...ambik 1st class bilik ada tv...bathroom aircorn semuanya lengkap & selesa lah :)Agree ngan u biler chk kat klinik gomen memang complete & memang byk kene bersabar

Anonymous said...

Ala makcu dulu masa Hasif kekonon nak gi private tapi lepas ada cemacam penyakit datang masa awal pregnant pastu cost 4k bole naik sampai 10k last mintak refer gi goverment lagi seplo kali ganda bagusnyer... refer dirict to pakar... cost sume masa deliver siscor lagi ngan hasif masuk icu baru 130 hengget jer.. baper nyer jauh beza....Jimat2 layanan un bagus treament pakar plak tu...

~Eila @ Along~ said...

wah..baby dah besarrr..seronoknye tgk..shahduuu je rasee