Wednesday, June 24, 2009

Confuse + Penat ;-(

cool Di bawah ini adalah beberapa perkara yg difikirkan dlm hatie sejak 2-3 hari ini:-
arrow kita rasa penat sgt2 bila dah drive sendiri ke ofis sejak akhir2 nie .. kuar rumah awal pagie pkl 6.55 am .. sampai kt ofis almost 7.50am .. gilerlah mengharung jem & byk trafic light ... apstu smp ofis nk kejar2 carik parking pulak mad .... time balik rumh pulak keluar ofis pkl 5.15pm cam tue .. singgah TTDI amik adam kat nursery .. terus zass balik rumah .. sampai rumah biasanya pkl 6.15pm .. petang tue smp rumah mmg terasa giler penatnya .. smp2 jer rumah bukak tudung sumer terus cargas masak nasi + utk dinner coz adam dlm pkl 7 or 8 mlm tue dia dah sebut2 mintak "nak nasi .. nak nasi " aduyaiiiii .. penattttnyeer cry
arrow dlm hatie kita nie .. rasa nak mintak tukar ke Perpustakaan pck perdana .. kiranya dekat sikit dgn rumh skrg nieh .. perjalanan dlm 20 minit jer ... tak ler kuar rumah awal giler mcm skrg .... lagi pun pck perdana tue elaun + kolar masih tak berubah coz masih dikira kawasan bandar shah alam lagie .. if mtk tkr ke puncak alam elaun berkurang pulak .. adehhh .. confuse .. confuse ... rolleyes
arrow ofis baru hubby akan mula operasi di sek 23, shah alam ... hjg bln nieh .. makanya takder dah ofis kt TTDI tue .. makanya adam kami plan nak tukar nursery kat area blkg rumah ... sama jer harga dgn caj daycare skrg cumanya yg bagus RM250 tue termasuk caj sekolah pre-school + daycare .. bagus ler skit .. daycare sekarang mmg fully nursery .. takder sekolah2 belajar sumer .. cuma risau plk tempat baru nanti adam nk sesuaikan diri + agak jauh skit dari kami yg keje di shah alam nieh rolleyes
ps : help ... help .. help .. help

16 comments:

CT NORAMIZA said...

diana, kalau boleh x yah lah tukarkan nursery adam dulu, sbbnya sian budak2 kan, dia dah get used ngan nursery lama ni, nnt tukar, takut dia x best.

errr kalau awak rasa ofis dekat ngan umah x memenatkan awak, lbh baik mintak tukar je, pasal allowance tu, rasanya duit x kisah sgt asalkan badan cergas, kan? apa2 pun, discuss ngan ur husband dulu, take care :)

++eden|essey++ said...

diana pikir mane yg senang lah...kalo kt area rumah ko ade perpustakaan...go on jek...hubby nnti pon dah pindah dekat kan..cume adam jek lah nk biasa kan diri..p kalo ade pre school tuh dah kire ok dah...cepat nnti adam pandai...
jgn tensen2 k..ko tuh ngandung...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > itu ler .. dah discuss dgn husband ... tp yg psl daycare tue mmg confirm dah akan tukar dkt area rumh ... yuran dia sama cuma ada belajar2 .. so adam x ler bosan sgt ;-)

jaja > itu ler .. bila dah drive sendiri mmg rasa penat sgt2 ... hubby plk ofis jauh sket dr yg skrg nieh .. TQ yer ;-)

.: Leen-Awie :. said...

kite yg dok baca citer ni pun terasa penat... mmg sungguh penat bila rumah jauh dari opis kan... kite nih dok kat saujana utama sg buloh tuh kija lak kat cyber... pergghhh... selagi makan gaji gitulah rutinnya...

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah penat dijalan kan????mase tuk adam sikit je....

try le mintak tukar... klu tukar agak2 ade masalah len akan timbul ker?? contohnyer tang allowance ker... aper ker...

pikir elok2.. klu kite.. suke yg dekat dan senang....

:: AYU AYUMiE :: said...

kalu kita, kita akan mtk tukar... wp elaun berkurangan, diana buleh jimatkan masa, duit minyak (kalu jem ajer, minyak lagi kuatkan)?

errmmm...lp kalu makin sarat nnti, mesti lagi penat.... baby dah lahir nnti pun makin penat rasanya...

semoga di sekeluarga dipermudahkan dlm buat keputusan & semua urusan... amin!

SyaNa said...

beb..ko menakotkan aku la..
huhu jauh yeeee
kalo aku better elaun sket dr tekanan beb..
atleast ko bleh tenang jekkk takyah rushing2
elaun byk tapi dok tensen jek pn tak elok

mama_umar said...

tulah,kite skg ni pon klu nk tuka tmpt kije mmgle prefer yg dkt2 je dgn umah, gaji idakle byk mane :(, yg penting put ur priority 1st kay :)

zai@umiaiman said...

penatnyer la kan..tp baik ke library pck perdana.. yg penting dekat skit.. nk parking pun xla susah cm kat main kampus kan..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

leen > wah awk jauh lagie dr kiter yer

ijan > tue ler dekt dgn umh tp elaun berkurang plk .. adehhh

ayumie > itu ler .. tgk ler camner .. td staf yg kt pck perdana tue x nak tukar plk ..

syana > itu ler penat skit sebab jem kt area meru tue .. sekolah la .. trafic light .. if lalu bt arang tue x jem

mama umar > betul2 betul ...

zai > itu ler .. tp td ty staf kt situe dia tak nak tukar plk ..

eza said...

masalah diana lebey kurang ngan akak...
kul 6.50 dah kena kluar umah hantar anak gi sekolah.dlm perjalanan singgah kedai jap beli jajan untuk anak2 bawa ke sek.pastu dlm kol 11.30 kluar opis lagi.pickup irfan balik tadika sebab transport takder masuk kawasan umah bbsitter.patang laks tunggu pickup Nurin ....rushing balik umah masak plak.pastu jadi cikgu garang jap.sambil tu basuh baju,sidai kain.gosok baju lagi....huhuu...memang penat...akak buat ni sume demi keluarga.....kalu tak sebab diaorang dah lama akak cuti2 m'sia...hehehe....

sabar la diana....pada fikiran akak baik ler ko pindah tempat keje yang dekat ngan umah.idak ler tension sepanjang perjalanan.masa pon banyak jimatkan.bagus gak ..kalu diana dah pindah keje dan adam ditukarkan ker nursery yg lain.idak ler diana kelam kabut nanti...pasal duit tu...payah ler nak cakap.sebab lain orang lain kos perbelanjaan nyer kan...so,fikirlah dan bincang bebaik ngan hubby....

hacienda said...

masing2 ade mslh,tula kan,mase nk beli umah kena pikir gak jarak n laluan trafik yg nak kite g keje ari2..

diana kena pikir pro n kon,wat checklist n bandingkan kptsn mane yg terbaik ek..

good luck

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak eza > wah kak lagie teror handle 2 org tue .. itu ler .. tp berita sedih takder plk staf nk kuar dr uitm pck perdana tue ;-(

hasnidar > bila drive sendiri terasa penat skit .. seb nie husband htr .. he..he..

Mrs.Nury said...

Tu baru sorang nanti biler dah masuk 2 harussla ambik maid tuk handle semua tu diana.Sian awak...sabarnyer.

zailamohamad said...

Zaila pon rase baik keje dekat ngan umah..so masa kita xterbuang sangat..ni kalo Adam dok daycare kat kwsn umah akak then akak keje jauh lagi..balik jem aper, sampai lewat tup2 kn OT..ape2 pon Zaila doakan yang terbaik buat akak & keluarga;)

Ayu Jaffar said...

masa byk terbuang atas jalan je kan diana.....