Thursday, July 2, 2009

Geram!!!!!

gelap gelita bila balik rumah ;-(
> Geram sgt2 hari nie ... psl kejadian ptg semalam .. balik2 umh petang tue tgk elektrik takder .. ty jiran dpn & sebelah umh ada plk .. pelik giler .. naper umh kita x der.. tgh dok borak2 dgn jiran sebelah umh ada uncle india nie lalu dpn umh .. dia bgtau umh dia lampu kelip2 siap ada bunyik2 meletup2 ... kita call ler TNB bagi alamat penuh semua .. lama tgu x dtg2 jugak2 ... sekalie tue kak siti jiran sebelah umh plk try call TNB .. rupa2nya TNB tue pegi cek pencawang kuala selangor coz dorg dgr alamat yg kita sebut penuh tue ada kuala selangor .. sabojelah aku .. x smp 5 minit kak siti call lori TNB pun datang ... dorg cek wayar , tiang letrik , fius semua .. mmg cekap ler .. x lama lps 5 minit letrik pun ada .. aminnn ....

TQ to abang2 TNB ;-)
> TAPIIII ..... yg membengangkan kita adalah my ASTRO + DVD ROSAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!! .. mmg hampeh tahap gaban ler .. tau tak punca shot letrik tue sebab apa ... ada satu cina nie buat renovation + welding kat satu rumah deret kita nie ... tah dia silap wayering apa tah .. effect kat umh jiran2 .. HAMPAGAS betul la... umh uncle india tue cuma rosak mentol lampu terbakar jer .. umh kak siti sebelah umh rosak kipas siling ... ditambah hangin x der mood + hubby balik lmbt coz kena siapkan gaji & akaun + tak boleh tgk TV kita msk meggi sup + udang jer utk dinner .. lps makan kita dgn adam naik atas bilik terus tido .. plan nak tgktrasnformer dah terjun ke laut dah ... x sedar pun hubby blk umh pkl berapa .. kalau korang HANGINNNNNNNNNNNNNNN tak ... gerammmmmmmmmmmmmmmmmm nyaaaaa haku ;-(

> berapa plk kos tukar new decoder astro yer ??? sapa tau ???

25 comments:

SyaNa said...

kalo aku sureeee gerammmmm jugaaaakkkk
ye la..boring siut umah takde astro. pastu DVD player plak rosak kan..
brape RM decoder tu tak sure plak aku. sbb tak nah tukar kan. da call astro tanya?

Cujie said...

la mujur cepat juga tnb bertindak...
kalau tidak bergelap malam tadi...
suzi pernah kena masa tu baru beli rumah tu kan... hari jumaat owner lama tu potong nama dia tak bitau kitorang... udahnya tnb dtg potong. Masa tu hari jumaat... suzi kena tunggu hari isnin untuk tnb suplly balik elektrik.

Nasib baik masa tu... mak masih stay kat kl... duduk la umah mak 3 hari 3 malam

Anonymous said...

Diana,

nak tukar decoder tu x silap rasanya, cost dia rm70 and kena gi puchong - opposite giant puchong.. try surf web astro to reconfirm.

Regards,

M'

~Atie+Farid~ said...

uish...geram nye kalau cam gitu....astro n dvd rosak...sure mati kutu tk tau nak watpe.....

sis cube kol astro la....atie tak tau la bp RM sbb takde pengalaman...

shiemz said...

Kalu shiem pun geram jugak... tapi nie mesti diana x tutup suis astro nie kn...heheh

nzh1979 said...

lor..nasib tnb cepat diana oii..
kalo tak sure bergelap korang sampai ke pagi..huhu

ME said...

I pernah tanya kat SenHeng .. salesman dia kata rather than tukar dekoder, baik register baru pastu terminate account lama .. I cari agent yg FOC & dapat decoder latest model tapi bind 2 thn le lagi. I did that.

mariahafiz said...

tak pasal2 kan.. kita plak terlibat..

eza said...

apa sengal orang TNB tu salah catat alamat....sib baik tak bergelap samapi ke malam.tp kan diana biar tak der api jangan tak der air....yang tu lagi payah kan...

astro rosak???? tak tau la berapa rege kalu ganti hat baru...cer diana call astro minta advise mereka...

hahahha...transformer ntah kemana yer????sian..sian....

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah... sabo le diana.. tpi klu kite cam hangin jer... apsal x g tahu je TNB tue.. biar g sound kt umah cina tue...

zailamohamad said...

Alahai siannyer..kalo Zaila pon Zaila geram..hiihihihi..

Amboi, lawa ruang tamu akak tu..;-)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > itu ler psl .. geram jer smlm

cujie > kita pun hangin gak smlm .. mmg spoilt mood

M > TQ for the info ;-)

atie > org astro kata kena cek dulu br leh bgtau kos dia berapa

shiem > itu ler .. x tutup suiz coz smbg dgn tv sumer .. adehhh ;-(

zam > mmg TNB cpt dtg .. bagus tul

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Me > ye ker kak .. adeh rasa syg lak nk terminate bagai pastu register sumer .. naper yer .. kalau tukar decoder jer tak leh ker ???

maria > itu ler org lain py psl ... gerammm!!

kak eza > kena cek dulu apa yg rosak .. adehh mmg dah takder mood dah ;-(

ijan > cina tue renovate umh kosong .. nk mitk claim pun x tau kt saper ;-(

zaila > adeh lawa ker ??? x hbs kemas letak2 jer tu ;-)

CT NORAMIZA said...

fuyoo, decoder rosak, cuba call astro tanya ngan diaorang, x pun ambik je decoder baru, kan murah sekarang ni. sian diana, sabar ok.

cintaKusayangMu said...

la..mcm2 hal ye kak..
klu qis pn terbakor darah ,mendidih otak di watnye

mama_umar said...

time2 gini mmg cpt je drh naik ke kepale,ekekke,lagi2 astro dekoder rosak hmm..dah kol astro?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > itu ler tgu astro py staff dtg hari nie

qis > itu ler hanginnnnn jer

zetty > dah call dah astro ... tgu dorg dtg cek hr nie

Mrs.Nury said...

alamak memang gerammmmm....sabar je la diana kan.If I pun hangin.Habis semua mende shot then kene ganti gara-gara org lain...

:: vErde+hAzizi :: said...

huwaaaaaa...sian u!
astro n dvd hancus...ish ish ish...suh dorang ganti kan balik!

gEe said...

satu hal lak kite nk kene ganti decorder astro ekkk..dgn dvd lg..ampeh tulll..

sabar pun ada had gak..ganti balik!!

~ Lady ell ~ said...

kuang ajaq tul cina tu kan..dia renovate umah,org laen dpt effect.apa dia nk buat resort siap lampu terang benderang ke...kalau ell pun geram..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nury > itu ler .. gerammmmmmmm sgt2

verde > cina yg buat welding tue cabut lari dah ... x tau nk claim sape ;-(

gee > itu ler .. habis DVD ;-(

ell > itu ler ell .. habis brg2 kita ;-(

Ayu said...

diana kes diana lebih kurang cam kes kat kg ayu...mak ayu n 1 kg kene tp gara2 orang TNB.. terlepaskan voltan yg tinggi...mak ayu tv n decoder astro rosak...orang lain ada yg mesin basuh n byk lagi... tp x dpt pun ganti rugi..bengong TNB.. Decoder astro tu rosak mak ayu gantikan dlm 100 ingit kl x silap..la..tp nanti ayu tanya mak ayu blk..wah pjg lebar..kakaka

::izura:: said...

eceh, macam2 alasan yer korang....
ok lah tu, sekurang2 peralatan lain tak rosak, cuba tv atau peti sejuk tu yang kong, takker parah tu...

tahniah astro... u're our 1st protection..
huaahahaha...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak ayu > itu ler psl kak .. hangin saya .. org lain py psl .. TQ yer bg info psl dcoder tue ...

izwan > mmg pun byk alasan .. geram betul .. nie pun tgu2 astro x dtg2 cek .. dah 2 hari dah .. hampehhhhh ;-(