Wednesday, August 26, 2009

Cinta Sempurna@Astro Oasis

biggrin nak ty korang saper follow citer nie ??? kita baru berpeluang follow cerita nie @ Astro Oasis 106 sejak 2 hari lepas .. memang dah plan lepas sahur mmg x nak tido balik .. takut terlajak + nak menunggu subuh terus .. boleh smp ofis awal sket .. sambil2 kemas rumah dan kemas dapur tue saja bukak channel 106 baru la kita perasan ada drama khas sempena Ramadhan nie .. kita follow citer ni time pagie start pkl 5.00am smp pkl 5.30am .. lagu tema citer ni pun best .. dinyanyikan oleh Yuna "Cinta Sempurna" .. barisan produksi dia siap ada penasihat syariah & Penasihat dialog bahasa inggeris lagie biggrin best plk bila dengar lagu tema drama nie mrgreen
"Cinta Sempurna (CS), drama bersiri 20 episod akan tersiar di Astro Oasis, bulan puasa nanti. Lantaran idea asal datang dari pendakwah tersohor, Ustaz Hasrizal Abd Jamil (Saifulislam.com) Jika ia datang dari pendakwah, tujuannya pasti, untuk dakwah. Skripnya pula oleh Zabidi Mohamed, peguam yang juga aktif dalam dakwah dan penulisan. CS membariskan pelakon seperti Ashraf Muslim, Intan Tiara, Fizo Omar, Mahmud Ali Basha, Maria Farida dan ramai lagi. Penyanyi remaja bertudung, Yuna menyumbangkan lagu tema dan turut muncul sebagai watak cameo. CS membawa tagline, “ Cinta Sempurna Hanya Milik Allah” manakala pakar rujuk syariahnya, Ustaz Mohd al-Adib Samuri (UKM). Ia diterbitkan oleh Datuk Abul Hassan, penerbit baru pertama kali memasuki industri ini. CINTA SEMPURNA ke udara di saluran ASTRO OASIS 106 pada setiap hari Isnin hingga Jumaat, pada jam 3 petang. Siaran ulangannya akan ke udara pada jam 10 malam dan 4:30 pagi. Keseluruhan episod bagi minggu berkenaan akan disiar semula secara marathon pada hari Sabtu dan Ahad.....
Yuna - Cinta Sempurna

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

13 comments:

SyaNa said...

aku tgk tv 105 time nk tggu abis sahur tu
crite budak2 msk skolah agama
crite ni best ye??
bleh try tgk esk

ME said...

Mcm best jer citer nie. Hmm good idea sementara nak tunggu subuh

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > citer bdk2 tue lps hbs drama nieh br alih tgk citer bdk2 sekolah tue plk .. best2 ;-)

kak Me > best kak ... itu ler sementara tgu subuh tue ;-)

linahilmin said...

penah tengok 3 episod!dok kagum tengok besarrrrr gila banglo tu kan!!!

ijan@2 aka ummihakimi said...

x pernah tgk g.... esok nak tgk ler..

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Saya...saya follow jugakk...sebab ada ashraf encemmm...hahahaha

June nengok malam diana. Kul 10.00pm kat 106. Tp tak tau dia hari apa. Rasanya isnin-jumaat kot?

Pastu follow jugak citer baru tu, Qalesya...citer klakar budak2 gi skolah ugama tu ek...lawaksss...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

lina > banglo tue mcm hotel dah gayanya ;-)

ijan > tgk ler .. best ;-)

June > oh malam2 ada yer .. tak tau laks .. citer bdk2 sekolah agama tu pun lawak kan ;-)

Zura Hasan said...

ermm..kena follow gak nih...asyik nur kasih jer..hehehe

Nana said...

kdg2 tengok gak klw rajin la.hehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zura > geram nur kasih tue byk iklan .. dah ler seminggu sekalie jer citer

nana > heh...heh .. tgk marathon ler nantie nana ;-)

zailamohamad said...

Rajinnyer akak ngemas..

Ayu Jaffar said...

kak ayu lepas je sahur terus Zzzzzzzz semula :p

pastu 6:30 bgn balik siap2 pi keje....

l y n n a s h a a r i said...

tgk cinta cinta sempurna..menyampah jek gn bdk poyor 2 owang tuw..si adik gn abang sama jek.heeeeee..