Thursday, August 27, 2009

5th Day Ramadhan

menu sahur
arrow Semalam hari ke 5-Ramadhan ... kami beli menu buka puasa di pasar mlm dkt rumah jer.. tp byk org yg biasa meniaga x der plk .. so x byk choice rolleyes .. kami berbuka pizza pasar malam, satay & kuih jer .. air pulak kita blend tembikai ... jadilah air tembikai ... lps solat maghrib hubby siap2 nak terawih .. tiba2 received call dari cik mad bgtau nenek hubby tak sihat .. terus kami siap2 gerak ke Tjg. karang lawat nenek hubby ... masa kami smp nenek dah boleh bangun sambil borak2 dgn semua org .. wak2 juga dah bwk nenek ke klinik .. kami doakan nenek cpt sembuh ya neutral ... kami blk dr tjg karang pkl 1am smp rumah ... utk prepare sahur esok pagi tue kita masak nasi dan kuarkan siap2 sotong & tongkeng ayam .. hubby favourites he..he.. lol bgn sahur tue tinggal goreng tepung jer semua tue dan panaskan gulai ikan beli di kafe .. resepi grg tepung tue kita ambk dari blog masak2 zai .. mmg sempoi ler makan time garing2 tue mrgreen

19 comments:

CT NORAMIZA said...

sedapnya sotong tu diana :) terliurlah plak

lia said...

sotong goreng mmf fav lia tuh....

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah... sotong goreng.. syok tu... tpi bab tongkeng tu.. AMPON.. memang x pandai makan

ME said...

sedapnya sotong goreng tu

SyaNa said...

semoga nenek sehat

tak letih ke wey??
adoi aku baca ni, aku yg letih

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > harus gi carik sotong buat yer ;-)

Lia > samalah ;-)

ijan > tongkeng tue beli yg blom msk dpt byk.. hubby suka giler mkn ;-)

Me > harus kak try buat nantie ;-)

syana > TQ syana .. tue yg hr nie rasa penat sket nieh ;-)

zai@umiaiman said...

rajin nyer diana, pagi2 buta wat sotong goreng tepung... tp pagi2 ler kena wat sedap2 kan.. membangkit selera...
............
semoga nenek hubby u cepat sembuh yer..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zai > itu ler .. TQ yer ..kita ambk resepi dr blog msk zai nieh ..sedapppppppppp sgt2 ... Thanks ;-)

zailamohamad said...

wah sedapnya..suka makan sotong celup tepung..tapi kadang2 kalo Zaila goreng, dia meletop2..nape r kak???

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zaila > lps basuh tue zaila kena toskan .. bg sotong tue kering x berair ... lap2 skit dg kain @ tissu dapur tue .. pastu lps cekup telur tue gaul rata2 tepung . api jgn besar sgt .. sederhana .. kita msk x meletup ;-)

Ayu Jaffar said...

rajin diana masak pagi :p

bab nak goreng sotong tu tk tahan,asyik kene tembak jek :p

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak ayu > tu ler sahur jer masak lauk tambahan .. ada tips dia kak nak bg x meletup time msk sotong tue ;-)

mama_umar said...

kite tiru ekkk sotong goreng tepung tu nnt ;)

M@L@ said...

sedap kan soong goreng tepong.. akak kalo goreng sotong guna tepung tempura jer...sodap...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zetty > kita pun copy resepi dr blog zai tue .. he..he..

kak mala > tak pernah try guna tpg tempura .. sure sedap nieh ;-)

Fiza's said...

sedapnya tgk sotong goreng tue....
boleh meleleh air liur nie

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

fiza > try ler nanti buat .. puas hati ;-)

shuzana said...

lauk bersahur yg simple..tp menyelerakan..

Mama Adam said...

shedapnya tongkeng ayam.. lama tak makan... dah terliur ni nampaknya adalah terhidang kat atas meja kita besok... :)