Monday, August 3, 2009

Bandung Trip - Day 2

arrow Day 2 : 28 Julai 2009

- Awal2 pagie pkl 7.30 am breakfast nasi kuning di hantar ke bilik kami .. nasi kuning nie ada campuran nasi + tempe goreng + bihun + telur dadar + sambal belacan + timun .. pkl 9.00 pagi kami dah gerak ke Tangkuban Perahu .. perjalanan ambik masa dlm 1 jam setengah .. jln pun ok x jem .. ala2 nak ke cameron gitu .. cuaca pun sejuk sempoi jer .. cuma part yg x best lps masuk pintu gerbang Tangkuban Perahu tue .. jalan tar dia lopak2 lobang besar2 macam kena bom .. aduh mmg mencabar giler .. sakit2 perut kejung menahan eek ... kalau yg naik bas x leh naik smp atas kena naik train bas mcm kt zoo tue .. kami naik kete so smp ler ke tmpt kawah tue betul2 ...

posing2 di Tangkuban Perahu

- smp jer kat atas kawah yg plg besar nie .. korang turun2 jer kete dah di serbu oleh penjual2 pelbagai jenis souvenir .. jgn ler beli apa2 time korang baru jer sampai tue ... penjual2 nie ikut korang ke mana korang pegi .. giler pening rasanyer .. kami jln2 ke kedai2 cenderamata yg berderet tue smp ke bawah pun penjual2 nie mengikut memanjang .. lagi satu tips pak supir kedai2 cenderamata tepi deret tue bila korang dah pegang apa2 barang maknanya korang dah kira jadik beli .. kalau tak penjual2 tue marah x puas hatie .. makanya kami dok cuci mata jer .. x berani pegang .. once touch considered sold yer ... adehh rolleyes .. nasib kita dah siap awal2 bawak tali ikat kat seluar adam .. so adam x ler larik sana sini .. yg lawaknya org keliling dok pandang2 tali yg ikat adam tue .. cam pelik jer rolleyes ... sebelum balik tue adam nangis2 nak naik horse .. smp kita pun terbabit naik sama kuda tue .. dah ler kuda tue besar & tinggi .. gayat plk .. dah naik adam sibuk nak turun pulak .. adoiii la adam .. layan jelah mrgreen ...

lepak mkn berry + strawberry + jagung bakar & teh botol

- dah nak balik masuk kete tue barulah hubby beli fridge magnet 6 set & berry merah + strawberry tue .. itu pun slepas sesi tawar menawar .. mmg kena pandai tawar harga kt sini .. itu jer .. smp exit pintu keluar tangkuban tue kami singgah kedai tepi jalan mkn jagung manis bakar & buah & teh botol .. best .. best ... manis giler buah dia kalah buah2 kt cameron biggrin

- sesi kami diteruskan ke Rumah Mode-Factory Outlet .. tmpt heaven shopping utk pelbagai jenis umur .. baju baby, kids byk giler ... jeans & baju ofis mens pun byk .. time kt sinie hubby beli baju ofis paul smith & jeans hermes .. dpt ler baju baby 2-3 pasang dan baju raya adam kt sini .. kami ada kt dlm Rumah Mode nie smp pkl 4 ptg .. lama giler leka betul .. lps habis di rumah mode lepak minum Kopi Durian di kafe depan Rumah Mode tue ..

- selesai di rumah mode .. kami ke outlet yg terletak di sebelah rumah mode .. MIL beli seluar & baju kt sinie .. kita cuma beli bj tido + seluar sepasang jer .. harga dlm 60 ribu rupiah = RM21+ .. kedai nie baju baby & kids x byk choice sgt .. more to baju2 org dewasa byk .. lepas kuar kedai nie kami & supir ke Rest. Simpang raya (masakan padang) .. semua org dah kelaparan .. total mkn kt sini dlm 228 rupiah = RM80+ .. okler .. lauk byk giler .. pilih yg mana nak makan jer mrgreen
- sesi seterusnya ada lah ke factory outlet di Jalan Setiabudi , jalan dago & jalan riau .. giler habis sumer outlet kami tawaf .. al-maklum outlet nie dekat2 sebelah dan depan tepi2 jalan .. utk pilihan baju baby tmpt best outlet Grande, Jetset, & herritage .. outlet2 lain tue mcm DSE (ada sales kt tingkat atas sekalie), glamour, blossom, victoria, happening, terminal tas (tempat heaven hadbeg2, wallet, ) , cascade, more byk baju2 org dewasa .. MIL & SIL borong kasut di House of Donatello .. smp 3 kotak kalau x silap .. murah giler 3 pasang kasut range harga mesia kalau x silap tak sepasang RM30-RM50 sepasang .. kita tengok jer dorg membong kasut ... time nie adam dah kepenatan dah .. smp2 hotel sesi posing hasil memborong order room servis nasi goreng + teh botol (rasa mcm air teh o' yg dibotolkan ) ke bilik > rehat2 > solat > tidoooo mrgreen

4 comments:

CT NORAMIZA said...

diana, best ke teh botol tu?

~Eila @ Along~ said...

diana....lagik..lagik..lagi..hehe..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT > rasa mcm air teh o yg dibotolkan .. bestttt ;-)

eila > dah habis entry bandung nieh .. jgn busan laks yer ..heh.. heh ;-)

AlizMieAlya said...

shopping..heaven..bestnyeeeeee..