Monday, August 3, 2009

Bandung Trip - Day 3

arrow Day 3 : 29 Julai 2009
posing sebelum sesi shopping bermula

- Hari ketiga .. breakfast nasi kuning lagie .. adehhh sebu perut mkn nasi awal2 pagie nieh mrgreen kami kuar dr hotel pkl 9.30am .. adam buat perangai plk pagi nieh .. mlm tue adam demam panas 38c' .. nasib baik kita standby thermometer & neurofen ubt demam .. pagi tue dah reda .. destinasi pagi nie kami ke Pasar Baru .. destinasi yg WAJIB pegi .. ada 7 tingkat & 5000 kedai kt dlm tue .. heaven shopping kain sulam, kain pasang, baju kawin, telekung, blouse2, handbeg2 .. cuma baju baby & kids kureng skit kualiti dia .. ini tmpt shopping utk ibu2 yer .. dlm pkl 9.55am dah smp dah pasar baru ..

- mula2 smp kami ke Lantai 6 (aras2 kt sini dipanggil Lantai) .. MIL & SIL borong handbeg imitation .. giler lah hanbeg2 tue range harga mula dgn 50 ribu rupiah = RM17.60 jer .. lepas habis di Lantai 6 > kami berpecah dgn MIL & FIL & didie .. kita ke lantai 1 beli telekung sulam sehelai 120 ribu rupiah = RM45.60 dan lepas tue gerak ke Lantai 2 ke Toko Sir Cinta beli kain sulam utk bj kurung yg dikirim oleh ofismates 140 ribu rupiah = RM53.20 .. ronda2 kedai dlm pasar baru nie samp pening kepala .. kedai2 dlm nie konsep mcm di Padang Besar & pertama kompleks .. korang lalu jer tepi kedai2 tue penjual2 dok memanjang memanggil2 "Ibu di belanja ibu .. silakan .. di belanja ibu" .. pening rasanyer rolleyes .. kami berenti utk lunch di food court kt lantai 6 > ronda2 kejap utk baju2 yg dikirim oleh ofismates hubby > dlm pkl 4.30ptgbaru kami gerak kuar dr pasar Baru .. pak supir kami tue setia menunggu kami smp ler habis sesi shopping ...

ronda2 outlet & Paris van Java
- kami sambung sesi shopping di the secret factory outlet dan singgah di Paris van Java .. kt paris van java nie outlet2 yg more high class .. harga pun canggih bebeno .. suasana dlm tue ala2 di Pavillion berkonsepkan paris ler .. he..he.. ada j.co, starbucks, kafe MU , SOGO, Crocs, dan mcm2 outlet lagie .. habis ronda2 kami terus balik hotel dan hasil shopping lagie byk berbanding semalam nya ..heh..heh..heh .. dinner mlm tue kami tapau bakery roti, j.co & order room servis mee goreng & nasi goreng jer .. capekkkkk bangat !!! mrgreen

1 comment:

CT NORAMIZA said...

n3 ni paling best, sbb byk info pasal shopping, mana tau kalau2 ada kengkawans yg nak pegi kan, thanks diana :)