Monday, August 3, 2009

Bandung Trip - Day 4

arrow Day 4 : 30 Julai 2009

hasil shopping & brg2 yg dikirim ofismates

- Last day kami disini .. mlm tue dah siap2 kemas brg .. breakfast pagi nie roti bakar .. dah takder nasi kuning dah .. heh..heh... lps breakfast kami ke ofis rumah ebo coz FIL nak settlekan balance bil lagi 1 juta rupiah .. heh..heh... dpt ler jumpa pak sani & ucapkan terima kasih & selamat jalan .. yg bagusnya pak sani nie clients dia ramai org mesia .. so senang sgt deal dgn dia cuma korg kena rajin call utk confirm booking travel korang .. lepas dah settle bil kami ke Amanda Brownies Kukus .. tempat menjual biskut & brownies yg pelbagai .. ada satu lagie yg femes isitu Kartika Sari .. tp dr yg ramai review Amanda nie sedap & harga dia murah skit dr Kartika ... borong 3 kotak setiap satu range 39 ribu rupiah - 49 ribu rupiah sekotak ..

kami di Amanda Brownies

Jln Cihampelas

- Habis beli brownies kami terus gerak ke Jln Cihampelas ... kat sini byk kedai2 berderet yg jual jeans & brg kulit .. kedai2 sederet nie ada byk model2 superhero kt kedai dia utk menarik perhatian pembeli .. kreatif tue .. tmpt nie merupakan feveret dik wan BIL dan hubby .. tp tmpt nie kurang sesuai bwk budak2 kecik .. kedai dia betul2 tepi jalan kena lintas2 jalan plk lagie .. dah ler byk kete lalu-lalang .. kedai dia pun x ler seselesa air cond .. kedai 2 dia guna kipas jer .. penjual dia pun kurang mesra jiran .. dan yg best tue korang kuar jer kedai2 tue dah kena serbu dgn penjual2 souvenir & pemintak sedekah .. kalau korang beli @ bagi sedekah plk ..makin ramai plk yg dtg .. so ignore je lah .. kena hati2 jgk kt sini korg py beg & brg2 .. takut ramai pencopet .. dan penjual2 pemintak sedekah tue mcm biasa menunggu depan kedai dan ikut korang kemana korang pegi .. so hati2 yer .. sambil2 menunggu BIL & hubby ronda2 kedai deret2 tue kita, didie, FIL & MIL dating dlm Chi walk .. kedai2 dlm tue sama mcm konsep shopping complex .. suasana dia selesa skit compare to kedai2 tepi jln tue rolleyes

restoran Sederhana (masakan Padang)

- dlm pkl 1 tgh hari kami dah gerak utk lunch di Res. Sederhana (masakan padang) .. compare to rest. simpang raya .. kita suka lagi menu di rest. sederhana nie .. menu dia & rasa makanannya lebih variety & pelbagai .. mcm biasa kalau mkn nasi padang 7 org nie ikut lauk yg dipilih bil total lebih kurang 200 ribu rupiah ++ .. not more RM100 duit mesia .. kami check-in di airport dlm pkl 2.00ptg .. FIL bagi tips dlm RM100 duit mesia kt our supir Pak Dadan tue .. terpulang ler korang nak bg tips berapa kt dia .. dia terima jer apa yg diberi .. kena tax airport 30 ribu rupiah seorang = RM10.++ ada ruang menunggu yg lebih ekslusive tp kena byr dlm 30 ribu rupiah ++ .. mls nak bazir duit .. kami masuk ke ruang menunggu yg biasa jer .. ada kafe , air-cond, toilet & surau ..

aksi2 busan menunggu .. smp dah tertido2

- tgh2 menunggu tue dengar annoucement .. flight kami delayed lagie .. suppose flight balik 3.25 ptg .. pkl 4.55 ptg waktu bandung baru ler flight dari Kl sampai .. dpt ler kami masuk berlepas coz .. flight dr KL lambat disebabkan ada masalah teknikal rolleyes .. dek kerana menunggu lama perut pun lapar .. kita order nasi lemak, nasi ayam & kids set utk adam time dlm flight ..

bye bandung .. welcome home to malaysia wink

- kami smp di LCCT almost pkl 8.30 mlm .. kami amik bas ke Kl Sentral .. smp Kl Sentral amik teksi ke rumah FIL di Gombak .. mkn dinner di rest. thai area rumah FIL .. lps makan kami siap2 kemas2 beg balik rumah di pck alam .. gedebak gedebuk .. selamat smp di rumah pkl 2 pagie juga .. esok pagi tue hubby keje .. nasib baik kita dah apply cutie .. so kita rehat2 di rumah dan setlekan laundry sambil kemas rumah sikit2 jer ...

ps : habis dah coretan spjg kami di bandung .. rasa sekejap jer masa berlalu .. oklah our 1st trip ke oversea seberang laut tue .. heh..heh.. aminn semuanya berjalan lancar mrgreen

14 comments:

mama_umar said...

fuuhh,lega korg slmt pegi ,balik,njoy shopping kt sane,hehehe..and seb baek pak sani deal ok,klu takk..malu kiter..next time blh g same2, dah teror g FO kt sane ;P ekekeke

PHiRa said...

wah...sonoknye tgk hasil shoppingan tu diana;-)

mama tisya said...

wah sronok la byk shopping...nmpk diana pnt..yela ngan bw perut lg kn...

air asia tk sah kalo tk delay...ehehhe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zetty > itu ler .. aminn semua ok .. thanks a lot zetty .. aah leh plan trip together2 nantie ;-)

phira > heh..heh... byk yg ofismates kirim tue .. kami borong bj baby & kids jer

eryn > itu ler .. jenuh tunggu bila delayed ;-)

CT NORAMIZA said...

diana, bila the next trip plak, mesti lps baby dah kuarkan? :) heheheh...

KV said...

wah!!!! Banyak nya shopping!

iswatie "colours of life" said...

isk..x sabar nak gi lagik nihhhh..lambat yer tahun depan..gatai tgn dah nih

Nana said...

aik tiba2 tgk ada part 4 hehe...
mak ai kak banyak nye soping...
bila la sy nk sampai sana nih

Nina Rizwina said...

diana! best best...percutian yg lengkap..hehehh..nnt rekomenkan knina servis pak supir sume ni ek..please email me ok..hehehhe..teruja la tgk percutian ni..tp ntah bile la dpat gi sana...try to get budget la..hmm...wati hang mmg gatai tangan...hheeheh//

mummy aryan syamil said...

xmau kawan ngn akk..
p sna xajak kite
ekeekkekeke

AlizMieAlya said...

wow..tgk hasil menyoping akak tu..mcm2 ada..hihihihi..

Ayu said...

Bestnyer,,,byk giler soping...

liza said...

hi diana..

x try makanan wajib ke? - pisang cheese.. sedap tau.. tp dont worry.. bole buat sendiri tu.. hehehe

akak hrtu pun x puas rasa nak pergi lagi jer.. akak dulu dok kat grand serela.. everything provided! pasar besar tu sampai 2x repeat.. hehe cuma outlet x byk pegi... restoran sederhana tu ada delivery.. we all call mintak deliver je.. hehehe
xpun room service sbb murah.. apalagi perut pun asyik lapar jelah..

liza said...

hi diana..

x try makanan wajib ke? - pisang cheese.. sedap tau.. tp dont worry.. bole buat sendiri tu.. hehehe

akak hrtu pun x puas rasa nak pergi lagi jer.. akak dulu dok kat grand serela.. everything provided! pasar besar tu sampai 2x repeat.. hehe cuma outlet x byk pegi... restoran sederhana tu ada delivery.. we all call mintak deliver je.. hehehe
xpun room service sbb murah.. apalagi perut pun asyik lapar jelah..