Wednesday, August 5, 2009

Waduhhh!!!!

cry Kisah yg jadi betul2 pagi semalam .. elok2 jer smp tmpt parking dpn ofis .. kuar2 kete jer tgk tayar belakang elok jer kempis .. bila cek2 elok jer ada paku besar gabak baru tembus .. rasanya baru je kena nie .. kita terus call husband yg tgh otw ke ofis tue inform dia apa yg jadie .. misi menyelamat lambat datang coz hubby ada keje ofis dia yg lebih urgent .. member2 ofis especially yg guys dok tanya2 "puan .. kete pancit tue " "kete pancit yer" dan pelbagai lagi skrip yg kuar .. tapi x der sorang pun yg offer diri nak tolong tukar tayar .. hu.. hu .. kesian kan kita cry ... agaknya kalau staff single2 yg cun2 tue cepat jer dorg offer diri kot .. takpelah bkn salah dorg pun .. almost pkl 2.30ptg hubby my superhero smp dgn member ofis dia .. x smp setengah jam dah siap tukar tayar spare .. terus hubby ambk kete bwk ke bengkel .. sahih tayar yg pancit tue dah tak boleh guna .. waduhhh!!! terbang ler almost RM300 gedebak gedebuk lepas servis tayar buat balancing, chambering, allignment semua sekali confused anway thanks a lot to my dear hubby & his ofismates yg jadi penyelamat ku semalam wink

21 comments:

zura said...

hehehe..hubby jer tempat yg btl2 bleh rely on...org2 malaysia nih mostly mmg concern, tp nk menghulurkan pertolongan tu agak berat sket...sape setuju dgn sy?hikhikhik...mungkinkah termasuk daku???

zura said...

hehehe..hubby jer tempat yg btl2 bleh rely on...org2 malaysia nih mostly mmg concern, tp nk menghulurkan pertolongan tu agak berat sket...sape setuju dgn sy?hikhikhik...mungkinkah termasuk daku???

::It's Me:: said...

sian diana...time tuler die pancit plak...dah ada kete nie, macam2 hal...yg penting kita kena standby duit jerr....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zura > itu ler .. sib baik ofis hubby dekat2 dgn area ofis kita .. leh ler tolong .. mmg kena harapkan hubby ler ;-)

izan > itu ler .. mmg kena stanby bila jadi emergency gini

SyaNa said...

org mesia ni mmg very concern..tgk la kalo part xcident ramai yg nengok
hehee emo plak aku

M@L@ said...

yer lah diorg ni dok tanyer tp tak tlg..sabo jer kan...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

syana > itu ler .. sian kitaa .. hu..hu..hu...

kak mala > tue ler kak .. tue yg tunggu hubby dtg tukar jugak tayar tue ..

MaMa ZuRa said...

pasal paku tu, dulu kecoh gak org bengkel yg tabur kan paku2 kat jalanraya..sbb mesti kereta2 yg rosak pg kedai dia yg dekat ngan jln tu..

diana, mmg ari tu zura call pasal maid tu la..nak tanya apa yg di wat lepas tu..hehe xpe la..da settle da

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zura > oh ye ker .. kita sibuk melayan adam lupa nak call zura balik ..

nzh1979 said...

haa..nasib baik dah sampai opis..kalo tg jalan ke hape..lagi haru erk diana..
nasib la laki pon dekat bleh lari ke sana..
zam dulu penah kena kat tgh jln..bawak slow sampai tepi jln..
nasib ler zam ni keje ngan kompeni yg ada link ighway..call org tu org ni mintak tolong..last2 sampai gak budak peronda.. tapi sampai umah mmg dah gulap gulita..huhu

ati2 yek mak yong ;)
syiokknye holidayyy

Nana said...

ala sianye akak..

Mrs.Nury said...

siannya u diana...tula kan kite sbg pempuan ni kalu bab2 kete sure serah pd org lelaki.Anyway byk borong diana???Wahhh syiokkan g shopping hehehe

~Eila @ Along~ said...

diana,
seb baik dah sampai opis..kalo tgh jem?? aiyohhh...Allah tu mmg melindungi org2 yg hamil..faham akan keadaan diri yg tak mengizinkan...seb baik hubby ade...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

zam > itu ler ngam2 jadi masa dah park kete .. heh.. heh.. holiday lama giler plan nie .. dr thn lepas ;-)

nana > itu ler dugaan

nury > kita mmg tak tau ler .. hu.hu.. duit naik skit .. baju2 baby & kids mmg byk & murah kt sana ;-)

eila > itu ler kan .. dah selamat smp ofis jadi .. sib baik hubby dtg ptg tue ;-)

mummy aryan syamil said...

huwaa xleh imagine klu sy jd gituk kompom gelabah ekeke

shuzana said...

ala siannyer..nasib dh sampai opis kan..kalau tak..lg haru...

zailamohamad said...

alaaa sian kat akak..seb baik ada hubby ye..

sarah said...

Slm mama adam, waaa sakan nooo jln2 kat bandung...siap ngan perut lagi...sakan2... ;) go mummy go!!

CT NORAMIZA said...

la siannya diana, x pe, en husband sentiasa ada :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

shiera > itu ler .. gelabah gaks skit ;-)

shu > aah shu .. dah elok smp ofis tue

zaila > mmg kena harapkan husband jer

sarah > heh.. trip lama dah plan .. so kena pegi juge.. kuatkan diri ;-)

CT > itu ler hero dtg tolong ;-)

AlizMieAlya said...

siannye akak..bende nk jd kan..sib baik ade heromu itewww..