Wednesday, September 2, 2009

Ramadhan ke-11

biggrin Menu berbuka kami semalam beli di bazaar ramadhan PKNS, Shah Alam .. tp air dan roti john tak best .. dah ler air tue tawar .. roti john RM3.50 tue pulak nipis kejung keras lak tue mad .. nasib baik lauk gulai daging utk sahur kita dah beli siap2 dr staf di ofis .. sedap + berbaloi pulak tue .. nasib baik tahan sampai ke sahur neutral
arrow Menu kami berbuka smlm :
- Air selasih ( tawar)
- Roti John (kejung keras .. failed)
- satay 10 cucuk ( ok )
- Otak2 (ok)
- bubur lambuk (dpt free kat ofis)
- kurma
arrow Menu bersahur :
- nasi putih
- Gulai daging (beli dari member ofis)
- ikan goreng kerapu
- kerabu perut

arrow Disertakan resepi Bihun Singapore sempoi utk Fiza preggy mom yg request tue .. menu nie kita masak main campak2 jer tau mrgreen
- Bihun rendam > jirus air panas sket >terus toskan jirus air paip > tapis - tumbuk bwg merah + bwg putih + udg kering > tumis smp naik bau > masukan sos tiram 2-3 sudu > lada hitam@lada sulah > isi ayam@sotong @udang > kiub ayam > kacau rata smp garing > masukkan bihun > garam, sos ikan > sayur2 > kacau rata > taburkan bwg goreng , daun sup, daun bawang + telur dadar hancur (yg dimasak hancur asing) > siap wink

13 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana..
mahalnye roti john tuh..
hehehe..
pelik la kan ngan org niaga skang ni..
kot ye pon buat la sedap2..
sure org akan carik balik kan..

lia said...

lia lapar baca resepi bihun spore tu uhuks..

linahilmin said...

mesti frust kan, kita beli nak makan (dah lah utk bukak puasa lak tu) ada lak failed nyer...

SyaNa said...

terkilan kan kalo beli2 kt param sekali tu tak sedap

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

fieza > itu ler mhl tp tak sedap .. geram betul

lia > nanti try ler yer ;-)

lina > mmg frust giler

syana > itu ler ... nak msk sendiri mmg x smpt ler syana .. mmg kena beli gak kt PARAM nieh

KV said...

otak2 tu susah nak jumpa kat sini. Huhu teringat otak2 johor. Sedapnya.

Nana said...

suka otak2 peberet tu...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

KV > otak2 johor yg bestttttttt giler

nana > samalah kiter .. 10 pun x cukup heh..heh

cintaKusayangMu said...

xpuas ati kn kak klu bli tp xsedap..

fizah said...

diana....
tq, tq , tq....for the resepi.... campak2 tu la yang sedap you..... esok nak buat nehh..huhhuu

shuzana said...

diana..menu berbuka simple je ek..tak pe..janji kenyang..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Qis > itu ler .. rasa membazir jer duit

fiza > selamat mencuba ;-)

shu > aah time buka mmg mkn ringan2 jer .. kita nasi mkn time sahur .. nanti nak solat tak larat :-)

CT NORAMIZA said...

betul2 cekik darah lah diaorang ni, mcmlah boleh terus kaya kalau jual sebulan kat pasar ramadan tu. jgnlah tipu2 kan..