Tuesday, September 1, 2009

Salam Kembali ;-)

biggrin Salam kembali kawan2 semua ... alhamdulillah .. kami dah selamat pulang mlm tadie pkl 11.30mlm smp rumah .. balik kali nie kami bertolak awal sket .. selalu bertolak mlm .. tp sebab bulan pose kan lps Asar dah bertolak dari Kulim .. jalan kt PLUS jgn ckp ler ..dgn kete berderet panjang .. memang menguji kesabaran sgt2 .. pastu ada accident 2-3 bijik kete adoii jenuh ler mad .. kesudahannya kami berbuka dlm kete jer sebab R&R semua penuh sesak smp ke tepi2 jalan rolleyes .. nasib baik MIL dah bekalkan cucur pisang, kurma dan assorted mix ball .. so mkn itu jer dulu utk alas perut .. sampai Rest. Jejantas Sg. Buloh barulah kami berenti mkn KFC .. itu pun beratur pjg kt dlm tue .. adeh sabarjelah rolleyes .. lps makan kami htr SIL (Didie) yg tumpang kami balik di Jln Duta .. finally barulah kami gerak balik ke rumah@pck alam .. awal2 pagi nie lps sahur mmg tak der ler nak lepak2 tido coz dah tau sekolah dah mula balik .. so nak elak jem .. kami gerak dari rumah pkl 6.55am .. saja nak tayang gmbr char kuey teow special Sg. Dua kat korang time2 ginie lol .. time balik kulim weekend lps puas hatie mkn macam2 .. cuma Mee Udang tak smpt mkn disebabkan perut yg sentiasa penuh memanjang .. dah tak tau nak sumbat kt mana dah .. itu lah yg best sgt2 bila balik kulim nieh mrgreen
char kuey teow, Sg. Dua

biggrin Tak lupa ucapan Salam Kemerdekaan ke-52 buat semua warga Malaysia ... syukur & bangga menjadi warganegara Malaysia wink

13 comments:

Nana said...

pergh..mleleh tgk CKT tu..

~Atie+Farid~ said...

alamak.....char kwayteow.........feveret ni...kak...kalau balik kampung best kan..ape nak mkn sume di layan...hehehe

antalya said...

alahaii kecur liur tengok char kuew teow udang nihh..dah la udang nye byk n beso2..aduyaiii

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

nana > itu ler nana ..puas hatie mkn ;-)

atie > heh..heh.. tue yg best balik kg nieh ;-)

antalya > itu le udang beso2 ..beza dgn kt sini py CKT ;-)

Ayu Jaffar said...

dh la besar pastu byk udangnya...hu huh balik kang nk cari lah...

ijan@2 aka ummihakimi said...

udangnyer!!!!gegegegegegegegge.. gerammmm... wah.. kecur mulut...

M@L@ said...

udang lebih dr kuew teow...mmg x leh thn...tertelan air liur tgk..

eza said...

leleh dah tgk nih....bln pose yg penuh ngan dugaan....

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kak ayu > harus carikkkkkkkkkkkkkkk

ijan > heh..heh.. carik jgn tak carik ;-)

kak mala > itu ler puas hatie mkn ;-)

kak eza > sabo kak ..sabooo

TEACHER OF SOMEONE said...

nseb baik sy bertolak blk kl pagi..
tu pun kereta dh start byk..
x brani nak memecut...
pape pn..
masih blm terlambat kot knk ucapkan selamat berpuasa utk akak sekeluarga ;-)

:: vErde+hAzizi :: said...

owh la laaaaa...that char kuey teow sangat menggongcang jiwa ok..esok nak jugakk laaaa

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

adusss x tahan tgk char kuey teow.... tang udang tu buat air liur meleleh...hahahaha

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

noor > TQ noor ...

verde > harussssssssssssssssss carikkkkkkkkkkk ;-)

sue > itu ler udg tue beso2 puas hatie ;-)