Wednesday, October 7, 2009

34 Weeks ;-)

diriku yg makin bum ..bum mrgreen
arrow Now i'm reaching my 34 weeks pregnancy .. last week selamat sudah laundry baju2 baby, bedung, barut, napkin, selimut, towel, mitten dan segala2nya .. fuh .. penuh hanger & pagar rumah bersidai baju baby mrgreen .. smpkan akak jiran sebelah umh tegur igt kita nie tgh tunggu hari bersalin .. sedangkan ada lagi 1 mths ++ (38 Days more to go) sebelum my EDD on 14 NOV 2009 ... siap settle laundry barulah berjaya prepare beg hospital baby & mummy utk diketepikan .. dlm handbeg kita siap ada buku kecik utk catat brg2 apa yg perlu dibeli lagi takut ada yg termissed .. playpen + kelambu baby my dear dah siap psg in our bedroom ... hopefully sgt2 dptler carik helper dekat2 area rumah utk jaga kita time pantang nantie .. kita plan nak pantang sendiri di rumah jer coz kesian kt my mom yg skrg nie tgh jaga my sis yg bersalin baru nie .. if takder helper time pantang nanti .. habis jer my sis berpantang .. my mom kena jaga kita pulak .. adehh x rehat plk dia .. berderet menjaga org bersalin .. adeh .. pening.. pening .. hopefully semuanya berjalan lancar rolleyes
Gmbr latest dgn ofismates masa jamuan raya UiTM 2 Oct 2009

27 comments:

ijan@2 aka ummihakimi said...

mummy ni tetap leh posing maut...

CT NORAMIZA said...

hehehe..x lama lg dah kan, bestnya nak tunggu baby...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

ijan > harus posinggg ;-)

CT > nebes nieh ;-)

Zura Hasan said...

diana...takpe...bam bam pun ttp comeiii...hehehe...

anyway,rase best jgk nk tunggu baby diana nih kua...baby adik zura pun due sama dgn diana...

mama_umar said...

bum bum tp cute miut xper,heheh..kite pon blm wat laundry lg baju2 adik, silap2 kang anta dobi je hehehe

.: SharLeenZ :. said...

woo 34w tak lama lagi la eks.. harap semernya selamat.. x sabo ni nk tgu adik adam kuar nih...
ala diana bam2 pun tetap comei... hikss..

SyaNa said...

mmg kiut pn mommy sorg neh..
wey larat lg ye ko buat sume tu..kalo aku la..haaihhh da malas da nk buat ape2.
kekee

Cujie said...

edd 14 Nov tu tarikh my sis punya birthday... kalau 16 Nov suzi punya birthday... hehehe...

KV said...

harap semuanya selamat dan dipermudahkan. Insyaallah.

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zura > heh..heh.. TQ yer .. oh sama yer edd dgn adik ..

zetty > tgu hari panas laundry semua sekalie .. htr obi lagi senang ;-)

leen > TQ leen .. itu ler bdn dah rasa berat giler nieh ... x lama jer lagie ;-)

syana > masih larat lagie .. he..he..

cujie > haa mari tgk baby nieh kuar bila yer .. ada geng sama bestday kot ;-)

KV > aminnn TQ KV ;-)

lia said...

baju preggy diana 2 sama mcm lia punyer dulu tp lengan panjang... aishhh rindu lak nk pakai baju tu ;p

l y n n a s h a a r i said...

34weeks dh?wow tak lama dh tuw..heeeeeee..lyna skang 20weeks..menanti dgn penuh sabar.kiki

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

lia > oh ye ker .. bkn selalu dpt sarung uniform maternity nieh ;-)

lynna > nanti tiba masa lynna plks .. cepat jer masa berlalu .. x lama dah ;-)

M@L@ said...

Bagus lah dik semua dah prepare so senang kan nanti x kelam kabut...

Nana said...

wah..mest xsabau2 nk jumpe bb kan heheh

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kak mala > betul2 ... x ler kelam kabut nantie ;-)

nana > tak sabo pun iye ..nebes pun iye ;-)

gEe said...

alhamdulillah awk sihat ye diana..masih leh melaram wpun buyongs..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

gee > melaram uniform maternity jer gee .. org lain berbaju raya bagai .. he..he..he..

mama tisya said...

kejap je ms berlalu..tklama je lg nk deliver..smoga smua dipermudahkan..amin

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

erynn > TQ erynn ;-)

shuzana said...

dh 34wks..sekejap je kan..pejam celik pejam celik nanti..tahu2 dh bersalin plak..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

shu > itu ler shu .. nanti dok mengadap baby plk ;-)

~ Lady ell ~ said...

ell yg berdebar nk tunggu diana bersalin nih.ye lah..tumpang teruja gamaknye.

MIL ell pernah jaga ank2 dia bersalin 4 sekali dlm setwon.masa tu dia muda lagi..tp kalau org jaga org beranak ni mmg letih .kesian mak diana nnt.

apa2 pun semoga selamt melahirkan ya diana...

hacienda said...

wah..bam bam pn cute,xpe..

siap smue basuh senang kan
nnti xpyh pening2 last minit..

kena rajinkan dirikan,nnti baby pn rajin jugak

mar!ahaf!z said...

dah basuh2 dah.. alamak d, i forgot, baju2 tak basuh lg, aritu cuma basuh barut ,napkin, hankie yg nwfl punya je, yg baru lom basuh.. adui..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

has > he..he ye ker has .. TQ yer .. betul2 kena rajin2 tak leh mls2 nanti baby ikut ;-)

maria > haaa cpt basuh .. nanti hujan plk x kering .. time pns2 cpt jer baju2 kering ;-)

Monalea said...

comelnya awak....suka tengok