Tuesday, October 27, 2009

37 Weeks ;-)

arrow Updates checkup@37 weeks (tinggal lagi seminggu jer .. ayiioooookkk) confused :-
Berat : 77.6kg confused
BP :120/80
HB :11.8
Urine : x ok lagie .. aduyai .. jenuh dah minum air masak berbotol2 rolleyes
jantung baby : 143
tinggi rahim : 38 cm
mrgreen khamis pagi nie kena pose + dtg utk buat MGTT (air gula) tue .. itu ler skip lagi test tue masa 7 mths .. x leh lari dah kali ni .. kantoiii confused.. makanya kena dtg jugak minum air gula tue .. rolleyes .. masa checkup td nurse sempat brief tanda2 nak bersalin dimana harus sepantas kilat .. ambik beg terus ke hospital berdekatan iaitu :
- baby kurang 10 gerakan dlm masa 12 jam
- kuar tanda darah@ kaler coklat yg pelik dari biasa
- pecah ketuban @ air ketuban pecah
- rasa sakit yg berterusan (sakit pinggang, perut mengeras, rasa macam nak membuang air besar tp x kuar2)
- symptom lain .. badan rasa panas mcm nak demam
lepas ofis hour semalam sempat ler membaca 2 buah buku nie ..
reference book yg sgt2 bagus cool

arrow Next apptmt .. hopefullynya yg last@final checkup di Klinik Kesihatan pada 4hb Nov & HTAR, Klang 6 Nov 2009

23 comments:

Mama Myaelzara said...

Diana..
sy Doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar.... Amin...

Just nak bagi tahu.... kebetulan... nama kita sama (Diana).. & nama Husben kita pun sama (azlan) :)

heheheh...

Take Care!!

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

mama myaelzara > Thanks awak .. wah kebetulan sungguh nieh ... unikkkkkkkkkk ;-)

hacienda said...

diana - berdebar bc entry nih...entah ape2 kite berdebar..tgk BP u i jeles sgt...takuttttt...good luck ek diana

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

has > he..he.. kita doakan BP has normal kembali ok ;-)

mama_umar said...

xlame dah diana..hm,kite ni pon kdg2 rase contraction skit2,riso gak,hehehe pastu tertdoo..dan lg merisokan byk l;g unsettle bsnes huhu

mamazana said...

hehehehe... dah x lama lg tu. Semoga dipermudahkan ye.... Insyaallah....

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zetty > zetty berslain dulu kot .. he..he.. sama2 kita doa semuanya selamat yer

mamazana > Thanks ;-)

MaizaC'Joe said...

maiza doakan semoga sentiasa dlm lindunganNya.. berjalan lancar dan selamat hendakNya.. InsyaAllah... wah.. best gak info tue w'pun xkawen lg.. hee

-maiza-

KV said...

teringat saat2 akhir kehamilan dulu, mmg penat jer.
Insyaallah selamat semuanya.

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

maiza > Thanks maiza ... bleh jer baca tambah2 pengetahuan ;-)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

KV > Thanks kak ;-)

cintaKusayangMu said...

k.diana...dh xlama dh tu..g mane2 kena standby je ngn beg baby n mama dia...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

qis > yer betul2 .. beg mmg dah ready dah standby ;-)

zailamohamad said...

Akak buat check up kat HTAR Klang ke?? tak jauh ke dr rumah??

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zaila > dulu bersalin adam kt HTAR .. so utk refer pakar jer ke sana if dr ofis tak jauh sgt ;-)

.: SharLeenZ :. said...

moga semuanya selamat.. tang minum air gula tu yg tak tahan.. tak mabuk pun ble jd mabuk.. aiseh..

makcikpc said...

all the best ye diana

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

Leen > itu ler .. x leh lari .. kena gak minum ;-)

caps > Thanks caps ;-)

TEACHER OF SOMEONE said...

akak,
moga semuanya berjalan lancar dan selamat ye..
xsabar nak lihat wajah adik adam ;-)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

noor > thanks noor ;-)

eza said...

wah diana good info ni untuk mereka2 yang tak der pengalaman bersalin.betul ler per yang diana tulis tu.....rasa nak buang air besar tp x kuar2 kan...benci tol saat tu....tahan sakit...tak tau nak describe cam ner la....

oitt!!! dah prepare untuk slim kembali ek....bagus2 baca buku cam tu..menambahkan ilmu di dada...apa yang kita tak tau selama ni nanti leh tau kan...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kak eza > he..heh... sementara igt share ler info nieh .. sambil2 tunggu husband amik tue baca ler buku2 nieh .. kena usaha utk dpt berat seb preggy kak .. adehhh ;-)

絲瓜湯包Sam said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社