Tuesday, October 20, 2009

TQ Eila ;-)

biggrin TQ sgt2 pada eila .. perkenalan kami yg bermula di forum PCM .. hinggalah kini .. byk kali dah kami dua jumpa jadinya dah mcm close frens ... hubby eila pun jenis yg sporting dan bleh ngam sesama .. so mmg ngam ler smp sekarang nieh mrgreen .. just nak share buah tangan yg eila bagi selepas dia & hubby balik dari umrah ramadhan lepas .. ada air zam2, tasbih, bunga fatimah, inai mekah, kopiah & minyak wangi mekah .. masih elok tersimpan dlm plastik coz syg nak guna .. air zam2 tue insyallah bleh masuk dlm beg nak ke hospital nantie neutral ... TQ sgt2 eila coz dlm kesibukan di tanah suci dapat juga apa yg kita carik sekian lama especially bunga fatimah tue ... dulu my mom pernah ada .. tapi bila dah pindah-randah tue hilang pulak .. pada yg nak tahu preggy woman yg sedang menunggu hari (bila mula rasa sakit2@tanda nak bersalin) disarankan utk merendam bunga fatimah tue dlm bekas berisi air .. apabila bunga tue makin berkembang dan semakin mekar .. tandanya saat nak bersalin & melahirkan dah semakin tiba .. ada juga pendapat yg sarankan minum air bunga tue + selawat + baca al fatihah utk memudahkan proses bersalin wink
buah tangan dari tanah suci ..
TQ eila .. kita doakan eila sentiasa dimurahkan rezeki & sentiasa dirahmati wink

25 comments:

.: SharLeenZ :. said...

moga dipermudahkan.. selamat semuanya... diana bersalin kat mana nanti.. kiranya kang berpantang di jenjarum la ek..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

leenz > entry bawah tue berita terkini ..he..he.. pantang sendiri di rumah pck alam ..

** atie + farid + aisyah ** said...

alhamdulillah..rezeki sis n bb.....moga2 sume dipermudahkan...

moga eila n hubby dimurahkan rezeki...aminnnnnnn

ijan@2 aka ummihakimi said...

semoga dipermudahkan segalanye diana....

ijan@2 aka ummihakimi said...

semoga dipermudahkan segalanye diana....

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

atie > aminnn ... murah rezeki org yg memberi nieh ...

ijan > aminnnn .. TQ ijan ;-)

Nana said...

oowh bunga ni mak saya beli time dia g mekah.dulu penah saya bagi je kt budak2 pcm sapa2 yg nak.skang dah tinggal 4,5 batang je. time nk bersalin kan damia dulu pun xsempat nk mnm sebab doc tak bagi

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

nana > bunga nie kt mekah jer ada .. naper eh doc x bagie ??? kaka2 ofis nie pesan .. if rasa sakit nak bersalin baru rendam minum ..

hacienda said...

bgusla..jalinan sesame umat islam mmg kena eratkan betul x?xkire la kenal dr mane pn,yg pntg masing2 ikhlas,xrugi hidup ni klu rmi sahabat..untung lg ade kan..

SyaNa said...

aku doakan sume nye ok
mmg demand org2 tu skrg..gaji nk tinggi keje nk senang
haaaihhh

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

has > ramai2 member2 yg kenal dr onlines nie baik hatie .. rezekie ;-)

syana > TQ syana .. kita doakan ko gaks yer .. itu ler .. mmg demanding ..blom keje dah mtk gaji tinggi2

cintaKusayangMu said...

bagus kak air genggam fatimah tu...sapu kt perut pn boleh utk kurgkn sakit nnt....

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

Qis > oh yer ker .. TQ yer share info ..

shuzana said...

murah rezeki diana anak beranak..insyallah semuanye dipermudahkan..

teringat mase shu nak bersalin..en hubby baru nak rendam bunga tu, nak tgk kalau2 dh mase nak bersalin kan..tp bunga tak kembang2 pun sampai le ke shu dah beranak pun..ke shu yg tak reti rendam or tgk...hahaha apa2 pun, tu semua kuasa drNya..hanya Dia yg mengetahui..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

shu > lor ye ker .. he..he.. kita pun 1st time nak try ni .. member2 ofis kata tgu rasa sakit2 br rendam .. he..he.. ;-)

~Eila @ Along~ said...

ala diana..hehe malu plak..ole2 kecik je pun..tak susah nak cari sbb mmg ade jual depan hotel eila je..
kalo eila tak gugur aritu dah sama dah kite kan..takpela...rezki diana...eila doakan diana selamat bersalin nanti tau...neway, dlm kopiah tu minyak wangi le..bukan celak..hehe

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

eila > TQ sgt2 yer eila .. lor my wangi yer .. kita igt celak .. syg nak bukak dr plastik tue .. heh..he.. elok simpan lagie .. kita doakan eila & hubby dimurahkan rezekie ... aminnn ;-)

bOnda said...

wah bestnye =)
bOnda pun sampai skang still simpan lagi munge fatimah ni =)
diana, mOga semuanya dipermudahkan la ye (bersalin) =)

Mrs.Nury said...

sgt bagus air fatimah tu diana.Susah nk dpt tau.Masa time nury dulu just minum minyak selusuh jer.Itupun minyak selusuh buat sendiri.Alhamdulillah semuanyer selamat.& to you semoga dipermudahkan semuanyer & selamat yer :)

mama_umar said...

best dpt bunge fatimah & air zam2 tu,moge dimudahkan nnt ye diana :)

liza said...

akak dulu pun member belikan sbb dia stewardess kan.. tp asyik dok bg orang.. yg tinggal kat umah satu ni pun xtau kat mana dah..
akak rendam masa start rasa contraction.. mmg sapu kat perut n minum skit.. tp yg best.. bunga tu dah kembang.. akak ni x bersalin2 jugak.. hehehe.. sampai dah x larat minum dah.. akak bersalin pun seminggu selepas tu.. kuasa Allah swt kan? sape tau..
so dah beli NR ke?

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

bonda > TQ bonda .. mmg byk guna bunga nie .. kena simpan elok2 pasnie

Nury > Thanks nury ;-)

zetty > aminnn sama2lah kita yer ;-)

kak liza > itu ler .. ada yg rendam2 x kembang2 pun iye .. he..he. NR tu beli hjg bln nie .. tgu gaji ;-)

M@L@ said...

wah best nyer dpt buah tgn dr tanah suci... semoga dipermudah kan segalanyer dik...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kak mala > Thanks kak ;-)

zailamohamad said...

Alhamdulillah..zaila pon masa nak bersalinkan Haziq & Ameera dulu minum air dari bunga itulah..sambil usap kat perot..Alhamdulillah, Allah mudahkan segala proses kelahiran tersebut..kita hanya berusaha, ALLAH yang menentukan..Zaila doakan yg terbaik buat akak ya;)