Tuesday, November 17, 2009

FROM HTAR TO ....

Bersiaran dari Wad 1A@HTAR, Klang. Smlm kita ke PAC utk buat CTG & AFI.dr. Cek ada slow contraction. So terus admited wad.14 Nov 7pm open 1cm.Today 15 Nov 10pm open almost 2cm.Sakit contraction pun x kuat sgt still slow memandangkan 1st time baru nak merasa bersalin normal.Semalam masa dr. Scan berat baby dah almost reach 3.3kg. Itu yg seronok sgt duduk dlm perut mama dia nie.."Ya Allah Kau permudahkanlah segalanya serta berikanlah kekuatan pada diriku menghadapi saat2 melahirkan.. Amin"

(Coretan pn Nurul Diana kat HTAR)

YESTERDAY (16 NOVEMBER 2009)
- Pagi doktor check, bukaan still sama 2cm.
- Contraction pun slow bangat...
- Dalam pukul 11 pagi, doktor cakap kita boleh balik rumah coz contraction pun slow... (balik lagi...)
- Pukul 1 lebih, husband datang HTAR, settlekan apa yg patut and kite pun balik rumah mama kite kat Jenjarom...
- Sampai rumah, apa lagi layan tengok TV puas2... (balas dendam 3 hari tak tgk TV)
- Malam husband ajak pg jalan-jalan, belikan ikan emas kat adam and pegi pasar malam cari benda makan...
- Adam paling suka mama dia balik, dia boleh tanya mama tak tido hospital????

So, tunggulah lagi... kesian kan asyik keluar masuk, keluar masuk hospital jer keje kita kan.. kesian kat husband yg asyik hantar and amik kite kat hospital... thanks to all my friends yang sentiasa mendoakan kite and baby nie...

18 comments:

hacienda said...

confuse skt bc entry ni..ni entry baru kan..nape publish sblm yg atas tu..ape2pn hope diana bersbr sgt2..biasela dugaan nk bersalin..masuk klua hospital je kejenye

eza said...

sabar yer diana....tak sakit lagi tak per....kalu datang contraction yang selang seminit tu yang buat rasa betul2 seksa....Ya Allah,
harap kali ni dapat ler diana merasa bersalin normal....akak doakan moga semuanya berakhir ngan kegembiraan buat diana sekeluarga yer...

Wah...!!! terasa cam akak laks nak bersalin...heheheh....

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

Maaf yer...Entry nie adalah entry hari ini, 17 Dec 2009 ( Tuesday). Sori yer...yg meng"post" entry semua husband yang buat...kite kat kg takde internet...

lia said...

diana.... biler nyer ni... lia yg rasa mengah nk tunggu baby kuar he3...

mcm nk peknen la... hembus skit aura tu...

Anonymous said...

Fida pun anak yg No.2 suka duduk dlm peyut puas tunggu x kuar2.. genap 41 week doc masuk ubat pas sejam sakit terus kuar si hero tu syukur selamat hehe..harap2 diana pun selamat melahirkan junior adam..

nzh1979 said...

hope diana bykkan berdoa.. ceaser @ normal mama2 pon janji baby ok dan both selamat ;)
so nanti deliver kat HTAR la kan??

zailamohamad said...

xsabar rasenya nak tunggu akak meletops

syana said...

sabar je la ye..hehehee
baby syok dok dlm tu :)

CT NORAMIZA said...

heheheh diana, lawaklah plak baby ni, saja ja dia buat kita semua tertunggu2 kan, nervousnya... ;)

as a.k.a axa87 said...

semoga selamat semuanya ye diana... nanti dah keluar baby jangan lupa sms kat kawan2..leh gi melawat...

KV said...

insyaallah selamat semuanya

Afne said...

takpe la, baby msh tenang2 dlm pewot. afne doakan semuanya berjalan lancar.

hazlina said...

Salam kenalan
jemputla follow blog sy ye,hehehe!!

~ain said...

hush.. suspen sungguh!! ingatkan dah kuar dah.. heheh.. tak pe baby suka duk dalam tu..

~ Lady ell ~ said...

tak sbar lagi dh nk tunggu..:)
dengar bb pun sihat lega hati kan diana..apa2 pun harap diana ngan bb selamat.:)

mama_umar said...

hehehe,rasenye arini (khamis 19.11.09) mayb dah selamat kot :), insyaAllah..

AyuAyumie said...

tak sabar tunggu 'org baru' menjenguk dunia yg indah nie...

wah! adam beli ikan mas yer... nnti dah nk kene pangging abang long nie...

good luck di... asyik ternanti2 kita nie tau... hehe

AyuAyumie said...

*salah eja...
pangging = panggil

hehee!