Thursday, January 21, 2010

Sweet Heart ;-)

Aidil Muzaffar is 2 month old today mrgreen
biggrin Latest picture our sweet heart dua nieh ... adam yg kadang kala selalu suka menyakat aidil .. aidil plk sentiasa maintain releks jer time dibuli .. aishhh ... sabojela ... takpela biar mereka berdua rapat jadi bestfriend smp bila-bila .. cerita psl adam .. sejak ada adik nieh dgn rasminya sudah meninggalkan botol susu + formula milk .. kata adam "x sedap" .. makanya kena ler kita ganti dgn fresh milk, vitagen, yakult , fresh jus, milo & etc... toilet train pun dah almost 90% .. time keluar berjalan dan tido mlm dah NO MORE pampers or cloth diaper lagi ... well done Adam lol !!! bercerita ttg aidil pulak .. ramai yg kata muka aidil nie more to mama dia .. adam plk more to muka hubby ... he..he..he.. yg lawaknya pada yg tak tau ... ramai igt aidil ni baby girl .. coz muka dia yg lembut + bulu mata yg melentik panjang .. he..he.. tu ler .. time preggy tue teringin nak baby girl mrgreen .. takpela .. boleh usaha lagi 5-6 thn akan dtg (advise dari dr.) .. hu..hu..hu.. lama jugak tue kan .. follow je la kata doc. rolleyes ... oh yer ... tak lupa congrats pada rakan2 ofismates & juga onlines mommies yg menerima khabar gembira menanti baby baru .. ramai juga yg menanti giliran .. kita doakan kalian & baby sihat dan selamat time melahirkan nanti wink

ps: seronok tgk preggy moms yg sentiasa comel berseri-seri dgn uniform maternity mereka mrgreen

14 comments:

Mrs.Nury said...

hi diana..welcome back to work dear.Sure rindukan kat adil biler g keje hehehe...anyway ur still young bleh tunggu another 5 6 years but me sduah tua lorrr harus 1 2 thn planning for preggy hehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nury > rindu nak pelok baby .. itu ler kan .. coz dua2 c-sect .. kena tgu lama skit br try lg ;-)

siti_asiah said...

comelnyaaaaaaaaaa...best nya ade bby kan?

asiah pun nak jugak...tapi kwen pun belom ni...akak doa2 kan la eh..
nak dukunggg aidil..geram!

hacienda said...

ini yg makin xsbr ni nk tggu baby klua.. tembam sungguh pipi aidil..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

siti > meh ler dtg jump ..leh dukung aidil ;-)

has > tak lama turn has plk .. mmg pipi dia tu buat ramai geram ;-)

Zura Hasan said...

Diana...

bambamnyer aidil..ye la..mmg mcm diana la muka dia..tomeyy gitue....nama pun sedap....
doakan utk kita sama tau..dalam gembira dgr cite ramai bloggers dh peknen, terselit rase sedih jugak...
eh nk tnye, Diana amek lg tak JDM5 tu skrg?ingt nk try tp kalo tak berkesan syg duit plak rasanya..hahaha....
sblm ni zura try duromine tp still x jln pun..mmg dh diet pun x de perubahan jugak...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zura > kita doakan utk zura juga..JDM tu kita x ambk lg .. x smpt nak beli .. lg pula br deliver mcm2 benda nak beli ..he..he.. pastu berat kita skrg lg turun dr before preggy .. heh..heh... if follow betul2 JDM mmg senang turun .. ramai dah cuba ;-)

Afne said...

slmt kembali ye diana. lama gak dok tertunggu2 bila nk tgk entry baru diana.

btw, moga kuat semangat prepare ebm. chaiyook my fren ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

afne > thanks byk2 share info BF dgn kita yer ;-)

shuzana said...

diana..rindu tol shhu kat blog diana ni..aidil pun comel..opppss mancho..pipi tembam dan gebuss..ni mesti amik pipi aqila ni..hehe..

Chempaka Aurora said...

Baru pasan Diana dah start berblogging balik. Diana full BF baby Aidil yer? Bagusnyer. Chaiyok ye.

sisdee said...

alamak cumei le baby u..tembam!!!

salam kenal .. :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

shu > gerammm nengok pipi aqila shu tue ..heh..heh ..leh geng tak???

chemp > cmpr2 ler chemp .. Bf + FM

sisdee> salam perkenalan juga ..Thanks ;-)

TiniHani said...

heheh sekejap aje dah 2bln lebih.. apa pon tahniah buat dania sekeluarga.. mcm muka abg ada la adik ni ekekeke :)