Monday, February 8, 2010

Drawer ofis ;-)

teh kurma merah + nesvita+ strawberry jem + gula
biggrin salam semua .. saja pagi2 nie nak up topik + cuci mata dan terjah apa yg ada dlm drawer ofis korang .. mcm kita kt ofis nie ada 2 laci .. laci utama bwh meja yg no.1 tue letak semua benda2 penting yg berkaitan dgn urusan kerja .. mcm dokumen, file, alat-tulis yg nak direfill.. etc .. laci belah kanan pulak utk letak telefon, botol air, bekas alat-tulis dan sbg... haa.. part yg kt dlm drawer tue yg menarik .. nak tau apa .. laci yg mula2 sekali isi segala mcm makanan .. kita siap bwk satu bekas isi milo .. satu bekas isi gula .. bukan apa .. senang kan .. nak buat air time lapar tu.. lagi pula dpt berjimat-cermat kaedahnyamrgreen .. laci bhg-kedua pula letak charger, headphone,telefon cable... laci last sekali letak brg2 keperluan personal wanita yg sebulan sekali tue .. heh..heh... penting nieh .. kalau nak guna time emergency tue senang jer .. tak ler jenuh nak mencarik redface
ps: dlm laci ofis korang ada apa pulak lol

13 comments:

Afne said...

mcm kenal je yg peket merah tu hehe

Syahrul Nizam & Rahayu said...

alamak! malu nk tayang sebab bersepah2... sejak nak berenti ni dah tak kemas2 pun...

tgu bulan depan terus kemas & back for good...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

afne > tu advise sofi afne .. since pantang mmg minum air nieh je ..

ayu > selamat ngemassss ;-)

Tulip said...

dlm laci saya pulak ada surat2 menyurat penting, bil2 yg perlu dibayar dan juga semua resit2 pembyaran yg dh dibuat..sampaikan resit claim pun saya simpan..:D

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Bibi > wah bagusnya .. kita pun simpan gak bil2 pembayaran .. dlm laci utama ler .he..he.. ;-)

** atie + farid + aisyah ** said...

wah.... memcam ada... atie drawer share ngan ade akak ni coz bilik department kteorg ni sempit... so simpan bende tuk emergency je la cam pad, tp maggi cup wajib ade. hehehehe

CT NORAMIZA said...

heheheh sama diana, mesti la ada stok makanan, maklumlah, kadang2 lapar x terduga, sementara nak tunggu lunch/balik umah, kenalah ngap apa2 yg patut dulu kan? :)

~Eila @ Along~ said...

laci eila..yang paling bawah je letak personal things...lain2 sumer penuh ngan opis items..huhu

zety said...

heheh,yg oat tu kite same,yg peket merah tu hampir2 nk bli aritu,dap x? pastu laci kite ade p*nty liner,kih3

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

atie > wah siap ada meggi cup ...

CT > betul22 asyik lapar manjang ;-)

eila > bagusnya eila ;-)

zetty > sedap .. dah jadi kewajipan dah teh nie .. dasat tue laci zetty ;-)

eza said...

ada 6 laci...maklum ler CEO...hahaha...podah!!!

kebanyakannya doc dan stationery opis ler...stationery kalu tayang atas meja alamatnya lesap ler...
cuma satu drawer ni letak pinggan, mangkuk,cawan,sudu & makanan...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kak eza > wah dasat 6 layer tue ... kagum..kagum ;-)

Anonymous said...

Good post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.