Wednesday, March 24, 2010

Aidil 4 Mths 3 days ;-)

lol tetiba teperasan gmbr nie dlm hp .. until now Aidil masih lagie berstokin time mlm dan siang .. kalau cuaca pns baru la tanggalkan kejap .. tp rasa nya elok dia pakai socks tue kan .. elak masuk angin .. yg lawaknya socks yg aidil tgh pakai tue adalah kepunyaan abangnya .. korang nak tau adam pakai sock tue masa bila .. itu stokin thn lps .. kami beli time nak raya tue = READ : TAHUN LEPAS .. walaaaaaa eek .. now aidil yg 4 mths dah boleh pakai stokin abgnya .. kesimpulannya = adil nie nmpk gaya lebih panjang & beso dr abgnya nantie mrgreen ..he..he.. x kisah ler .. beso ke kecik yer nak ..janji kamu berdua nieh membesar dgn sihat sejahtera .. aminnn wink ... Jumaat mlm nie plan nak bwk aidil check-up 4 mths di klinik .. even x kena any injection .. still kena bwk jump. doc + nak ambk vitamin & ubt cacing utk adam .. nak tanya korang kawan-kawan takper ker if kita nak continue checkup aidil di klinik panel biasa .. sebelum nie aidil checkup di Klinik Kesihatan (KK) .. boleh ker tukar2 tmpt checkup tue??? rolleyes

12 comments:

mrs shaifull said...

d, saya rasa x de masalah kot, sbb saya pun x pegi klinik kesihatan utk check up pun dulu, tp pegi klinik panel biasa, ok je, x de masalah, sbb dia punya check up tu sama je, injection pun sama gak :) sbb nak jimat masa kan?

~ana~ said...

sis d, saya rs xde masalah kalau kita nak bw anak g check up kat tmpt lain2 pun asalkan buku rekod baby tu, diaorg ada rekod kan kat tmpt sepatut nya...maksud nya, kalau check up 4 bln, doc tu kena catit kat 4 bln la...:)

:: vErde+hAzizi :: said...

aaaaaaa...aidil leh fren with untie verde..coz everyday day n night skang untie verde pon pakai socks...sejukkkkkkk!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

CT > oh ye .. thanks yer ;-)

ana > dah lama x bwk baby checkup gi klinik panel ..he..he.. thanks ;-)

verde > wahhh same with auntie verdeee .. ada geng ;-)

Afne said...

blh sbb my fren pn amik jab utk anak dia kt klinik pakar kanak2. tp stick to that clinic la so dia tau history.

haziq dh tak berstokin bila masuk 6 bln. stokin mengecut ke haziq mengembang? hahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

afne > legaaa la gitu .. x yah ambk cuti bwk ke KK .. he..he.. haziq makin kembanggg gebuuu ;-)

lia said...

lg satu, boleh tukar klinik ke mana2 tp rekod baby kena guna yg dari lahir psl nnt depa boleh rujuk satu rekod jer...

mama_umar said...

nape ek,zt pon rase maryam ni mcm lebih besar sket dr umar sbb baju2/stokin umar selambe je die pki muat2..pdhal baru 3 bln nih

ME said...

its okay, tapi kalau boleh cari klinik yg mesra baby or alert pasal baby. Dont take thing for granted.
My exp with my luqman, coz anak ke4, dah ada exp la konon - chk up & injection kat klinik panel yg dekat coz me suka the doc tp kurang alert pasal bb, even bila kita delay in speech dia still kata its okay. Till one day bawa gi other panel coz demam, then dia tgk behaviour & eye contact baru kitaorg tau that he actually got prob.

ME said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

lia > ramai advise gi paed kan ..

zetty > senasib kot anak2 kita nie mmg jenis beso dr abg2 dorg ;-0

kak me > betul gak kak .. risau laks if dr. cek sambil lewa jer kan ;-)

makcikpc said...

arissa sampai skrg masih berstokin siang dan mlm...saje tren dr kecik utk sentiasa berstokin (mmg terlalu awal...alah bisa tegal biasa)