Tuesday, March 9, 2010

Bumbo Seats ;-)

biggrin first time men'try' letakkan aidil kt dlm bumbo seat nieh .. alhamdulillah beli time preggy adam dulu dan masih elok lagi seat nie utk digunakan oleh aidil .. time kami beli awal dulu x jumpa plk tray mcm meja yg boleh attached kt seats nie .. design baru skrg nie dah ada tray tue .. tp kena beli asing kot rasanye .. kalau ikut instructions baby umo 3mths ke atas dah boleh guna dah seats ni until 14 mths .. mula2 letak elok jer Aidil diam duduk dlm tue .. tp bila abang dah mula mengacau .. mulalah emosi adiknya terganggu ... kenalah angkat pujuk aidil kejap .. adam pun satu .. jeles .. asyik kata "adam punya.. adam punya" .. bagilah can kt adik plk okies lol
Aidil:- 1st time in Bumbo seatmrgreen
arrow Antara kebaikan bumbo seats :-
- endorsed by pead. and orthopaedic (3 mths until a14 mths)
- international award winning baby seat to sit baby in upright position
- a baby seat that really works

- unique design positions babies comfortably while enabling them to sit up and interact with their surroundings i ways they never could before smile

20 comments:

CT NORAMIZA said...

hehee bulat je aidil kat dlm tu :)

SyaNa said...

adam jeles ye???
comel la aidil dok dlm tu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

CT > suka nyanyi "si bulat..si bulat " kt aidil ;-)

syana > itu ler jeles plkkk ;-)

~Eila @ Along~ said...

Di..eila pun ade beli ni bg kat anak buah..kalo kuar p makan sure bwk bende ni..so makpaknya leh mkn ngan tenang...hehhe

ME said...

comelnya aidil. dah besar dah die...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

eila > aah byk guna benda nie... senang nk bwk ke sana sini

ME > aah kak dah nak msk 4 bln ;-)

Mrs.Nury said...

alahai cutenyer aidil duk dlm bumbo seat tu.Diana...tray tu xde jual asing kene beli skali ngan bumbo seat aritu nury penah tanya kat mumcares.Anyway jgn kata adam yg suka kacau adik...ni balqis yg dh besar dulu masa adik dia nk duduk dlm bumbo seat dia pun sibuk nk duduk.Smp berebut-rebut...nama pun budak kan :)

Afne said...

waaaaaaaa aidil cool je ddk dlm tu. adam jgn kacau adik ok?

diana, afne selalu pesan ngan hana. toys ke apa brg yg blh digunapakai adiknya, ni ibu beli masa hana kecik dulu tp skrg kena kongsi-kongsi dgn adik tau.

M@L@ said...

bulat nyer mate aidil..abg jeles kat adik yer...hehhe...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nury > ye ker .. kita beli masa thn 2006 dulu .. lama dah .. time tue seat jer yg ada .. try tak der plk ...

afne > betu2 kena sesama guna .. kongsi2 .. jimat skit RM $$

kak mala > itu ler adam dia nak duduk plk dlm tue ..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

nury > ye ker .. kita beli masa thn 2006 dulu .. lama dah .. time tue seat jer yg ada .. try tak der plk ...

afne > betu2 kena sesama guna .. kongsi2 .. jimat skit RM $$

kak mala > itu ler adam dia nak duduk plk dlm tue ..

ibu 2AZ said...

comei je aidil duk kat bumbo seat tuh..kite igt nak carik ari tuh..tk terbeli lagik..hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ibu2AZ > kita beli lama dah nieh .. thn 2006 .. aminn elok lagie ;-)

Ezrina - A wife and a mummy of two princess :) said...

ala shomelnye Aidil dok kat kusi tu.. geram nengok dia...

Nana said...

damia xpenah naik menda ni heheh xpela tunggu adik damia nanti nk kasi dia try kekekek

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kak erin > itu ler kak .. elok duk diam kejap jer tue ...

nana > harus beli utk adik damia nantie ;-)

Ayu Jaffar said...

comel nampak mulat je!....gebu betul sikecik nie:p

Ayu & Nizam said...

alahai...comel dan bulatnya Aidil... kalu jumper nie, sedap gomol pipi dia tu...hehehe!

Adam dh nmpk matured sejak ada adik...hihihi!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kak ayu > muat2 jer duk dlm tue ;-)

ayumie > meh ler jumpa aidil .. adam dah tak der muka baby dahh ;-)

hatiberbunga said...

bulatnya aidil kt dlm kusi tu! hihi.. nk carik jugak la kusi ni utk ayra. sbb ayra pun skrg lebih suka duduk drpd baring. hehe..