Thursday, April 8, 2010

Excited ;-)

biggrin Aidil dlm proses nak tumbuh gigi ... yeayyyyy!! now dia dah 4 mths 2 weeks .. sejak dari minggu lepas lagi dia dok asyik meragam .. malam tido x lena .. asyik masukkan jari dlm mulut ... igtkan kenapa .. aku mula perasan masa dia bf tue .. haaaa amikkkk .. rasa gigitan dia .. aaoouucchhh .. sakittt eek ... me & hubby dah jadi mcm CSI .. ralit membelek gusi dia nak carik gigi dia yg baru nak tumbuh tue .. memang nmpk ler tunas gigi tue kat gusi bawah.. elok jer nak tumbuh .. he..he.. he.. excitedddd wooooooo mrgreen

11 comments:

SyaNa said...

wahhh da nk ade gigi
pasni abis la mama kena geget :)

Afne said...

cptnya aidil dh ada tunas gigi. haziq sampai ke sdh tak nmpk lg sebarang tunas. berdiri dh sdh.. gigi tadop. ikut kak hana kot..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

syana > sekali kena gget .. adehhhhhhhhhhhh menjerit gaks

afne > beza2 kot afne .. he..he.. haziq advanced bab lain ;-)

~ana~ said...

waa...Aidil dah nak tumbuh gigi..cpt nya...aqil smpai skrg xde pun lg...selalu la jari tu masuk mukut tp bila bf kan dia, xde lak rs tajam2....

sis, kalau dia meragam time nak tumbuh gigi ni, ada paeds suggest kan bg gripe water...bleh hilangkan ketidakselesaan dia tu..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > itu ler .. adam nie cpt pulak compare to abgnya .. thanks for the tips .. nasib baik ada standby gripe water tu kt rumh ;-)

ann @ hatiberbunga said...

wah.. cepatnya aidil nk tumbuh gigi.. abis la mamanya kena gigit selalu nanti. haha..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ann > ayaikkkkkkkk isk..iskk sabo jelah kan ann ;-)

mar!ahaf!z said...

cepatnye aidil nak ada gigi... :)
ohh x lama lg leh la mamam..
maryam lom lagi.. dah nak msk 6 bln ni..

mrs shaifull said...

awalnya tumbuh gigi, best je nnt kena gigit, rasa lembik ja gusi campur ngan gigi :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

maria > 6 mths baru bleh mula bg mkn .. tu yg excited kumpul2 resepi ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

CT > ayaikkkk ..kena geget tue yg x bestttt ;-(