Thursday, December 30, 2010

Adam New School :-)

biggrin sedar tak sedar .. cuti sekolah dah nak habis dah ... cepat betul masa berlalu .. lagi 4 hari dah nak mula sesi persekolahan barulah kami berkesempatan ke Tadika yg kami dah pilih utk adam .. since 3 bulan lepas dah mula school hunting .. view tadika2 area rumah .. lagi pun masa tu adam dah masuk umur 4 tahun .. rasanya dah elok utk masukkan dia ke pre-school .. ada satu brosur yg rasa agak menarik memandangkan kaedah pembelajarannya adalah berkonsepkan Islamic Montessori cool.. semalam lps ofis terus singgah ke Tadika Awal Intelek nie .. x jauh sgt dari area rumah .. kelas sesi pagi cuma ada 20 orang pelajar .. coz principal dia kata tak nak ramai sgt dlm each kelas .. nasib baik ler boleh slotkan adam ke kelas sesi pagi tue ... bayar booking fees, insuran, isi form , gambar , etc ... byk betul dokumen nak kena isi .. he..he.. he ..mrgreen .. principal dia siap explain teaching course dgn details .. apa yg diajar .. time table .. dan mcm2 info penting .. tgk fasiliti school ni quite ok .. byk guna konsep teori dan praktikal .. quite balance ler islamic & english .. dlm kelas siap ada air-con .. dlm sebulan ... dua kali ada sesi 'splash water' di swimming pool dlm tadika tue lol.. hopefully adam dpt sesuaikan diri .. yg penting dia dpt new knowledge, new friends dan teacher2 yg begitu ikhlas mencurahkan ilmu .... adehhh aku laks rasa nebes berdebar-debar nak tgu 3hb nie menghantar anak ke sekolah buat pertama kalinyer rolleyes

9 comments:

zailamohamad said...

nowadays ni yuran tadika anak-anak macam nak cekik darah mak pak je kan..huhuhuhu..zaila nak daftar transport untuk ambil & hantar anak Zaila ke tadika pon nak charge yuran pendaftaran RM50, padahal xtahu apa pon yang didaftarkannya..nak kata kena ambil insuran, xde pulak..saje ambil kesempatan!!

ops, sorry..teremosi pula;D

SaRaa said...

wah menariknye..tp sure ribu riban yuran nyer..hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zaila > itu ler .. mthly bulanan tadika adam ni 140 .. tp mula2 tu byk benda kena byr campur uniform, buku, insuran..

SaRaa > bulan2 yuran 140 jer .. ok ler ... compare tadika2 femes tue

shima said...

nurul..kat mana tadika nih?.

nifalnin... said...

best nye.. huhuhuhu... naufal start skolah 10/1 nih.. haku plak yg berdebar...

mane gambor kite weh...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

shima > kt pck alam ..

niza > sama2lah kita berdebar2 yer ;-)

mama_umar_maryam said...

diana, mcm Umar ni die muda dari segi bulan lahir sbb bln 12, jadi igtkn mmg nk skolah kan die taon 2011 nih, tp pampers pon pki lagi ni haa..xpelah, maasukkan playskul je dulu ..happy schooling adam!!!

mar!ahaf!z said...

jap je.. adam nak sekolah dah..:) enjoy kat tadika tu ye adam!

finizaini said...

my girl pn dh send to skul..
register aritu dlm 400..smua mak nenek ade la kn..pehtu bln2 byr 100..rsa nye tu je kot plg murah area umh ni..sbb umo 4y bkn beria sgt skolah..time depa nk pegi,pegi le..time depa ngengada kang monteng..so anto je skolah biasa2..kang dh 5y bru le investigate skolah yg betoi2..