Friday, April 20, 2012

New Me ;-)

peace peace no war .. hari khamis lepas satu percubaan berani mengayakan tudung gaya gini ke ofis .. credits tips from Syazwani Hamid .. setelah percubaan mengikut tutorial di YouTube adalah tidak berjaya .. aku berjaya mempraktikkan cara2 Syazwani Hamid yg sgt simple dan lebih mudah .. bila dah siap tue kena plk dgn muka .. lagi pun gaya gini tak perlu nak pikir psl awning tudung + nak iron tudung bagai .. just sarung inner biasa bagi menutup leher dan ikat tudung gaya turban ... secara jujur aku bukan ada tudung shawl dlm koleksi .. tak reti nak lilit2 .. x kreatif ... semua tudung aku jenis yg sarung siap ada awning tue ihikhik.. senang jer nak mengayakan gaya turban nieh .. aku rembat buat turban guna tudung biasa yg 4 segi tu jer ...akhir sekali .. tinggal tambah jer brooch tudung biasa kat turban yg telah siap dikat .. hari khamis semalam first day pakai style gini .... semua org pandang-pandang aku rindu he..he.. he.. bila pertama kali tukar gaya style gini kena confidence berhadapan dgn public senyumkenyit.. what say you ada berani ??? soal

12 comments:

nifalnin... said...

amboi..
kemain bergaya lg dia
tahni2 sebab confident n berani wat style gitu

nampak dagu pun dah makin runcing skang...

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. memang cantik sangat2..hehe. i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

fini zaini said...

ala..tak perlu takut utk berfesyen..yg penting kna confident...
sepupu aku pn dh tukar ke fesyen turban ni..penuh yakin je dia..ehehhehe

lia said...

aku x berani wehhhh.... ha3...

aku suka tgk org pakai ja, lawooo... tp muka aku shape x sesuai la...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ha.. ha.. sajer takder keje .. terjebak tgk natasha hudson & yuna berturban ..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Thanks .. i follow balik .. ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

itu ler .. org tgk aku buat muka pelik ..hu..hu.. sabojelah .. yg penting aku tak kacau org ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku tryn n error jer pakai lilit .. ha..ha..ha ;-)

zailamohamad said...

aku salute kat ko sebab berani untuk melakukan perubahan

macam aku ni..alahai..kadang2 rasa rendah diri sebab sudahlah gemuk, tak bergaya pula..haisy...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai zai . jgn rasa rendah diri .. yakin kt kencantikan diri sendiri .. even org kata kita memacam ..diri sendiri puji diri sendiri ;-)

Nana said...

serius salute sebab kau berani berfesyen
alah lantak la orang nak tgk pelik je
nak kata itu ke ini ke
janji ko selesa dengan apa yang kau pakai
orang yg komen lebih2 tu mulut je lebih...
kalau tak suke jangan komen kan?hahaha
aku suke je

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku konifen jer pakai .. ok jer komen2 semua tue .. ada yg suka ada yg tak .. aku relek jer ;-)