Monday, August 13, 2012

Berperang ;-)

Hubby mengemas hasil2 berperang 3 hari 2 malam sengihnampakgigi

love Jumaat petang tue aku dpt invitation bebuka puasa di KLGCC .. so hubby settle ambik anak2 dari nursery .. habis event hubby ambik aku di KLGCC dalam pkl 9 lebih .. terus kami ke jakan TAR coz my MIL, FIL SIL didie & Iwan dah ada kt sana .. mmg MIL aku akan turun KL utk shopping raya .. mmg berperang dgn org ramai giler .. aku rasa ramai yg saja jalan tengok cuci2 mata & saja2 nak memenuhkan jalan TAR tue dari org yg betul2 nak membeli nih garupale.. hasil bersesak2 tue dapat la aku rembat tudung 3 layer & tudung corak kat situ .. habis di TAR dekat pukul 2pagi .. sahur siap2 dgn FIL di kedai tom yam .. kami pun gerak balik rumah almost pukul 4 pagi ..

arrow esok hari sabtu tue .. lepas siap2 kemas rumah gerak ke Gombak, KL amik MIL hala ke SOGO pulak .. perang hari ke dua kami bermula di SOGO .. aku suka beli baju budak2 kat SOGO nie bukan apa .. baju kt budak2 lelaki kt sini banyak pilihan.. size pun pelbagai .. cuma jenuh ler berebut , berhimpit dgn org ramai tue kan .. standard la kalau time shopping raya tue penat.. petang tue berbuka kat rumh FIL di Gombak beramai2 .. lepas Isyak semua rehat2 .. siap tido sat .. coz malam tue plannya nak ke Up-Town Kot Damansara .. almost pkl 12 baru kami gerak .. adam tinggal dgn FIL coz lepas Isyak tue dia dah siap mkn terus lena kepenatan .. aku tak membeli sangat kt sini .. cuma beli kerongsang tudung RM5 .. harga kat uptown nie mcm quite mahai pulak .. beg biasa2 yg jenis kalerful tu pun RM55-RM60 .. baju2 blouse biasa tue pun sama gak .. balik tue kami singgah makan sahur & beli siap2 utk FIL dan adam .. smp rumah almost pkl 4pagi dah time tue ...
arrow esok pagi ahad tue MIL siap2 nak gerak balik Kulim .. lepas send off FIL balik .. aku ke Keramat jumpa nana ambik Biskut Sarang Semut marbeles .. TQ yer nana tepuktangan.. sempat kami bergambo exchange anak ko ihikhik.. so lepas tue aku & SIL didie di drop-off utk sambung berperang di KWC, Jalan Hang Tuah .. hubby terus gerak pegi keje sebab hari sabtu tue hubby tak keje .. so kami bertiga jer yg ronda2 kt dalam KWC tue .. mmg rambang mata kt dalam nieh .. untung beli barang more than 3 item .. sah2 dpt harga diskaun dan harga pemborong ... beg yg beharga RM55 kat uptown kat sini dorg jual cuma RM25 jer .. haa..ha..ha.. makan hati tau tgk punyalah beza menari... tmpt dalam tu pun luas , selesa, sejuk air cond .. tak payah nak gaduh sempit or bersesak2 .. kat dalam tue ada 7 tingkat shopping lot .. every level ada dibahagikan ikut section berbeza cth: fashion, ladies, kids ..etc blur... aku siap booking meja utk berbuka siap2 sebab hubby confirm smp sini dah dekat2 waktu berbuka .. yg bagusnya dari kami smp smp la pkl 5ptg aidil elok lena kepenatan dlm stroller .. mmg shopping dgn jayanya la kat sini ... lps berbuka kami hantar sil balik rumah dan kami pun gerak balik rumah .. sekianlah aktiviti berperang aku sepanjang weekend ni adehhh penat wooo penat

adam posing sat di KWC

11 comments:

mama_umar_maryam said...

ala..kitorg blm abis perang lagi nih,hahahah

lia said...

aku yg baca ni yg penat tau ha3

Nana said...

kah kah mujor ko crop
bertepung abes suar aku hehee
mekaseh yea..harap nye suke la kuih aku

fini zaini said...

peh...sakan..aku yg rsa penat baca catatan ko berperang nih...ekekke

~ana~ said...

sakan ko shopping ye kak...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sile..sile ... perang smp malam raya ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ha..ha.. he..he... aku pun penat juge ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

biskut ko tu mmg sedap .. no worries he.he..he ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

habis dah perang aku ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

he..he.. he.. byk membeli utk hero2 itu ;-)

watyz said...

waa.. sakan no blanje.. :) KWC tu best kan. ade gak g situ skali. dpt la bli bj selai 2... :)