Tuesday, March 8, 2011

Syampu Tudung ;-)

cool sure saper yg pernah igt aku pernah buat luahan hatie entry ini ... sentuh psl rambut aku yg berguguran dgn kroniknya .. ngeri menengoknya eek... aku dah cuba mcm2 produk .. jenama sunsilk .. jenama clairol, head & shoulders dan memacam lagi la ... kejap ok .. kejap tak ok rambut haku nih ... tensiinyerrrr mad.. smp la aku dah penat tahap maksimum ... dgn rambut yg dok asyik berguguran merata-rata kt rumah tue .. aku try this solutions .. syampoo khas utk wanita bertudung yg pertama di Malaysia ... Syampoo Tudung Aqura from Rafa ... beli botol besar (300ml) ... tp aku byr dua kali dgn ofismates .. nasib baik dpt ofismates baik hatie kan lol.. mlm nie aku nak try guna .. bau syampoo dia pun wangi dan lembut .. ada bau campuran karbon .. sebab cecair karbon adalah bahan utama dlm syampoo nih .. dari online testimoni yg aku baca .. mostly pengguna terutamanya wanita-wanita kata pakai syampoo nie serasi dan banyak membantu pelbagai masalah rambut mereka mrgreen .. nanti aku try dan share testimoni aku plk .. mana tau dpt membantu kawan2 lain yg hadapi masalah yg sama mcm aku nih wink

8 comments:

saveme_zero said...

D...rasanya dalaman yang utama. luaran ni hanya jaga luar. maksud aku..aku pun alami keguguran rambut yang terok,smpikan aku ptg pendek tapi masih gugur gak. Dulu bila mandi,tengok kat trap tu...punya la byk rambut..huhuhu. Ni dari pengalaman aku la ye,nak share skit. Sebelum² ni aku takde makan apa². Sebab utama aku nak makan produk kesihatan ni coz badan selalu penat. Setelah memilih & membuat kajian,aku mencuba CCPP (cocoa collagen power plus)..sebab utama mkn ni utk rumahtangga jugak..hehehe & salah satu kebaikan minum CCPP ni..utk masalah rambut gugur. Since dah 3kotak aku minum,aku perasan...rambut aku takde gugur dah macam dulu,kalau tak bersepah kat lantai & dlm toilet..huhu. Kalau sikat pun,rambut gugur sekali. Sekarang ni .. syukur alhamdulillah...memang berkurang sgt. Apa kata dalam masa yg sama,dalaman pun ko ambik supplement sekali. Kdg² kita tak notice dalaman kita ni problem.

~ana~ said...

rambut akak berguguran lg ke?

xpe2..belum cuba belum tau kan..nnti bg testi ok..

lia said...

tolong la bg testimoni nnt ek....

aku pon mslh sama mcm ko.... skng aku pakai bawang tu tp bau busuk amat ha3... tp ada improvement skit la....

nifalnin... said...

sila bg testimoni eh... agak2 kelemumur leh hilang tak... aku ni dah mcm2 shampoo pki.. tp hilang nye x lg... huhuhuhu...

ME said...

me dah lama cari shampoo nie, sapa dealer dia, pls let me know, mmg nak beli sbb teruja dgn testimoni dia ...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > ada skit2 .. tp tak selesa bila basuh rmbt asyik berguguran rambut

lia > okies ... baru cuba 2 hari nih

nifalnin > ok nanti aku share info

ME > kak boleh beli dgn saya pun boleh .. harga dia botol besar RM69.90 > RM70 .. x masuk caj curier ;-)

ME said...

Diana, email me the detail & total. U ada maybank acct kan?

my email mashitohahmad@yahoo.com ..

isabelle said...

menariks ni..nak gak tau testi drp bloggers. xde la sengaja direka mcm dlm mjlh..(mana le tau kan)