Wednesday, June 1, 2011

Kisah My Personal Trainer ;-)

cool wauuuwee... sajer nak bg femes my Personal Trainer@Gym UiTM .. his name is Kevin .. still dlm pengajian di Fakulti Sains Sukan .. still young umur dlm 23 ... berasal dari KK, Sabah ... sgt2 fit ok ... after habis train aku ... dia smbg dlm gym workout diri sendiri plk eek.. bkn aku tak nak amik instructor perempuan .. tp cuma ada sorang jer dan timetable dia dah penuh .. so x boleh slot in my time ... tak kisah ler ... niat aku nak bersenam demi kesihatan diri ... bukan ada niat menyimpang lain ... Kevin ni sgt2 supporting dan tak garang ... masa mula2 train .. mcm2 kejadian berlaku lol... mula-mula cramp kat kaki.. masa buat push-up tiba-tiba aku kena cramp attack kat perut .. tak cukup nafas ... tercungap2 masa naik turun tangga ...giler aku segan dan malu bangat ..hu..hu..hu... nmpk sgt aku nie x penah bersenam kan redface... yg bagusnya dia sama-sama lari dan bagi semangat .. bukan setakat dia duduk tepi tengok dan bg arahan jer biggrin... oh yer aku cuma bayar RM150 untuk Personal Trainer (10 sesi) ..ikut jadual aku .. 3 kali seminggu ... tp Kevin baik hatie extend train aku genap selama sebulan ... masa tgk result full body weight tue mmg rasa nak guling-guling nyorok .. betapa x bagusnya result fitness haku cry ... byk lagie usaha yg aku kena buat .. yg penting aku think positive .. slow2 ... sikit2 .. usaha ke tangga kejayaan ... aku tak harap keputusan mendadak .. tp sekurang-kurangnya tahap kesihatan aku akan lebih baik dari sebelum ini ... jom kempen ke arah gaya hidup sihat mrgreen

12 comments:

~ana~ said...

wah...best nya personal trainer kak d...:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana > yg bagus tak garang .. kita pun tak stress ;-)

Aini said...

wah! comelnya personal trainer ini... kekekeke... cam ni, hari-hari nak gi gym! hahaha...

just kidding ;).

bilalah agaknya Aini nak ada masa bersenam ni... huhuhu

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana,
jgn give up..teruskan usaha tau...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Aini > heh.heh.. aini mmg kena senam jugak skit2 .. mula slow2

fieza > tak give-up ... cuma bila part body pain tue combine dgn workout rasa nak nangis ;-(

Kancilbiru said...

mmg tak sangka kat uitm ada personal trainer gak..ingat kat gym kat luat jer..hehehe murah plak tu..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Niza > itu ler .. kemudahan ada .. trainer pun student uitm ...muda2 jer semua ... tp capable utk train staf ;-)

AlinNilsa said...

bestnyer ada personal trainer...chaiyok3....

syanasaid said...

bestnye
org luar bleh traning kt sini tak
:-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alin > TQ alin

syana > open to staf & student .. tp kalau time aku pegi ko nak nylit leh gak .. sama2 kita ke gym ;-)

zailamohamad said...

anak sape kat sebelah Kelivin tu??hehehe

Anonymous said...

blh tau contact trainer2 gym uitm?? sy nak join laaa.. ni email sy hawannano@yahoo.com