seharian dari pagi dok terbayang benda ni ... ohw tidak ..mengapakah craving ini melanda diri .. jenuh cari kafe or ada sesiapa ambik tempahan nak orderlah konon .. .sudahnya hampa belaka .. hubby pujuk bwk pegi Jaya Grocery beli barang .. balik rumah settle siap benda ni x smp 30minit ... rupa-rupanya senang giler nak buat ;-)
Cara2 : susun swiss roll (aku guna perisa mocha + pandan bestttt rasanya) dlm bekas 4 segi > penuhkan bekas tu + renjis air dari air buah tin yg korang guna tu sedikit atas kek tu bertujuan untuk bagi kek tu nanti moist > masak bancuhan kastard + susu cair + 1 sudu besar gula + 1 sudu kecil esen vanilla diatas dapur dengan api yg kecil smp bancuhan masak pekat > curah atas swis roll > bila kastard dah agak beku > susun tekan buah2 (aku guna buah peach + strawberry) atas tu > sejukan sekejap > masak bancuhan kristal jeli + 400ml air smp larut > tuang atas buah2 dan kastard tadi > sejukan dlm peti ais > siap untuk dimakan ;-)
No comments:
Post a Comment