Saturday, May 23, 2009

CD@Cloth Diaper

biggrin Entry ini yg berkurun lama kutinggalkan ... plan yg hanya tinggal angan2 pada mulanya .. last2 tak pun berjaya menggunakan CD (Cloth Diaper) nieh rolleyes ... tapi kita tak tau naper sejak jumaat lalu terdetik di hatie mendapat petunjuk ... rasa mcm nak memulakan kembali usaha menggunakan cloth diaper nie utk adam secara serius dan gigihnya ... lagi pula bila memikirkan penjimatan kos & kebaikan2 yg byk ... lagi pun adam pun dah makin kurang menggunakan pampers sejak MISI 1 dan MISI 2 telah pun berjaya .. he..he.. mrgreen ... kita tgh nak set & confirm size utk adam which one yg sesuai .. mmg kali nie bertekad nieh .. nak mulakan dgn koleksi yg sedikit2 .. lama2 jadi bukit .. mmg harga utk memulakan koleksi CD nieh pada mulanya agak mahal .. tp agak2 kalau koleksi nanti dah cukup 12 - 15 pasang dah ok dah dan mmg dpt jimat byk mrgreen .. he..he.. sapa2 yg nak join sama tue jom lah ... kita bersama-sama memurnikan alam sekitar nieh biggrin.. korang doakan yer misi kita ini berjaya lol

arrow kita ada few links online yg jual CD nieh ... kalau korang2 ada link website yg jual CD nieh dgn harga yg sgt2 reasonable .. share lah dgn kita ok .. Thanks wink

5 comments:

~Atie+Farid~ said...

sis....budak PCM pun ade jual..si QIS mummy kembar tu..
ni link...
http://stylobubble.blogspot.com/

atie pun beli CD dr qis ni....

zailamohamad said...

Akak, aper yg bagus pakai CD ni??Kalo anak letak kat nursery, agak2 diorang nak ke pakaikan anak2 kiter ngan CD ni??

cintaKusayangMu said...

k.diana...fuyoo..baru perasan k.atie tlg promote qis nye kedai..tq k.atie...
kak,qis dh bgtau kt my sis...dia kate nnt sok dia cntct akk..dia bz skit lately...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

atie > TQ atie .. mmg dah contact qis tue .. atie sure dah jimat byk tue

zaila > konsepnya sama mcm drypers .. cuma leh recyle basuh2 .. kena inform nursery .. bleh jer

qis > TQ qis .. dia dah contact dah . tgu nk jumpa dia nantie .. ;-)

hacienda said...

xtau lg CD ni cmne?xpnah tgk live..sbb anak buah smue dh besar..hehe